Biowinkel, gezellig café of creatief concept: wie blaast oude tramstelplaats nieuw leven in

© Gemeente Merelbeke / Eline Willaert

Merelbeke -

De gemeente zoekt kandidaat-ondernemers om de vernieuwde site van de tramstelplaats mee vorm te geven. Het historische gebouw moet tegen 2024 een bruisende plek voor wonen en werk worden.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Oude tramstelplaats wordt nieuw leven ingeblazen: “Ons kostbaar erfgoed opwaarderen”

De gemeente wil tegen 2024 van de oude tramstelplaats aan de Hundelgemsesteenweg een nieuwe site voor woon én werk maken. Drie historische gebouwen worden daarbij in erfpacht gegeven aan private partners. Daarvoor lanceert de gemeente nu een oproep voor kandidaat-ondernemers.

“Blaas de Tramstelplaats nieuw leven in. Met drie prachtige erfgoedgebouwen in het hart van Merelbeke krijg je als lokale en/of startende ondernemer de kans om je creatieve en inspirerende project te realiseren. Iets voor jou?”, zo klinkt de oproep van de gemeente Merelbeke.

Deadlines

De gemeente geeft ook enkele suggesties voor de drie gebouwen. De stationschefwoning zou een coworkingspace of biowinkel kunnen worden. Het schildershuisje een nieuw café of restaurant en de tramstelloodsen mogelijk een creatieve trekpleister voor evenementen en tentoonstellingen.

De kandidaten mogen een doorgewinterde ondernemer zijn, maar ook iemand die een eerste zaak start. Wel moeten ze bereid zijn om te werken via het systeem van erfpacht of via dat van een concessiehouder. Per gebouw is er wel een verschillende deadline voor kandidaatstellingen.

Meer informatie over de gebouwen, de mogelijkheden of jezelf kandidaat stellen kan via de website van www.teherbestemmen.be

Aangeboden door onze partners