Ouders van Enrique (2) wanhopig op zoek naar verloren hoorapparaat van 15.000 euro: “We zijn ten einde raad”

De ouders van Enrique zijn op zoek naar een peperduur hoorapparaat.© IF

Blankenberge -

Wie heeft het hoorapparaat van de kleine Enrique (2) gezien? De peuter uit Blankenberge werd halfdoof geboren en kreeg daarom een speciaal hulpmiddel, maar dat is de bengel tijdens een banale wandeling naar huis kwijtgeraakt. Zijn ouders doen daarom – met de moed der wanhoop – een dringende oproep. “Zo’n apparaatje kost 15.000 euro”, zucht papa Brandon.

Junior Verbeeke

De 2-jarige Enrique, die begin juni 3 jaar wordt, woont met zijn ouders Brandon Casier en Nikita Verbeke in de Haelenstraat in Blankenberge. Hij werd met een auditieve beperking geboren. “Dat werd toen relatief snel vastgesteld”, vertelt papa Brandon. “Eerst droeg Enrique twee apparaatjes, maar dat bracht weinig soelaas. Daarom onderging hij vorig jaar een ingreep aan de linkerkant. Via een draadje naar zijn trommelvlies werkte het gehoor van Enrique opnieuw deels. Voor hem was dat een goede oplossing”, zegt zijn vader.

Gebarentaal

Het hoorapparaat van Enrique, cochleair implantaat, is voor het ventje van vitaal belang. En daarom gingen dinsdag alle alarmbellen af in het gezin van vier. Toen Enrique van school werd afgehaald, ging het nog via de Zuidlaan, het centrum van Blankenberge én de Carrefour in de Kerkstraat en Okay aan de Grote Markt naar huis.

“En toen merkten we dat Rikje zijn hoorapparaat niet meer droeg”, zucht Brandon. “Normaal zit het ding vast op zijn hoofdje. Maar bij nadere inspectie hebben we opgemerkt dat een clipje naar binnen zat geduwd. Zo is het waarschijnlijk losgekomen. Zelf heeft Enrique natuurlijk nooit iets opgemerkt.” (lees verder onder de foto)

© IF

Met de moed der wanhoop lanceren Brandon en Nikita nu een oproep: wie heeft het hoorapparaat van hun bengel gezien? “Hij heeft het dringend nodig”, vertelt Brandon. “Praten op een normaal geluidsniveau: dan hoort hij ons niet. Hij heeft zich wel wat leren behelpen met gebarentaal, maar dat is natuurlijk allesbehalve ideaal.”

Het koppel lanceerde ondertussen een oproep via sociale media, die druk gedeeld wordt. Het hoorapparaat heeft een beige kleur, een ronde vorm en is ongeveer 5 centimeter breed en 1 centimeter dik.

Loodzware kost

Het gezin van Enrique hoopt dat iemand het hoorapparaat heeft gevonden. Want de aankoop van een nieuw exemplaar is peperduur. “Zo’n apparaat kost 15.000 euro. We zijn écht aangeslagen, en nu even ten einde raad”, weet Brandon. “Voor een deel zijn we wel verzekerd, maar onze deelname in de eventuele kosten is loodzwaar. We kunnen alleen maar hopen dat het dingetje snel opduikt: we zouden de vinder alvast eeuwig dankbaar zijn.”

Aangeboden door onze partners