DE FOLDERVRETER. Is de 7-daagse van bol.com de moeite of niet, goedkope Jupiler voor tijdens de Ronde én de prijs voor de vreemdste pannenkoeken

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Dat is veel te veel om het bos nog door de bomen te zien. Wat zijn de topdeals en wat zijn de addertjes onder het gras? Ik check dat wekelijks voor u. Deze keer ga ik na of die 7-daagse van bol.com écht wel zo straf is als ze ons willen doen geloven, vind ik goedkope Jupiler-pintjes voor tijdens de Ronde en ik heb het nog over goedkope én zeer bizarre pannenkoeken.

Chris Snick

Wie naar de radio luistert, kan er niet rond: in de reclameblokken probeert bol.com ons zeer hard duidelijk te maken dat ze “bizar goede deals” hebben tijdens de ‘bol 7-daagse’. Maar zijn die echt zo ‘bizar goed’? Ik doe een steekproef met vijf verschillende producten die bij hen prominent in promotie staan en ga telkens op zoek of ik ze al dan niet goedkoper vind.

* Pampers: bij bol.com krijg je 40 procent korting op Pampers en betaal je 53,99 euro voor 152 luiers, maat 5. Dat komt neer op 36 cent het stuk. Kruidvat heeft ook een promo op Pampers, voor dezelfde betaal je 57 euro voor vier pakken van telkens 50 stuks. Dat komt neer op 29 cent per luier. Bol is hier dus niet het goedkoopst.

* Lenor Fresh Air wasverzachter: volgens bol.com bespaar je bij hen 53 procent wanneer je zes flessen van deze wasverzachter koopt. Omgerekend betaal je 3,76 euro voor één fles. Bij Kruidvat is er ook een promo én betaal je 7 euro voor twee zo’n flessen ofwel 3,5 voor eentje. Bol is hier niet het goedkoopst.

* Dreft Platinum Plus All in One Deep Clean: 60 procent korting bij bol.com waardoor je nog 33,58 euro betaalt voor zes pakjes van telkens 33 tabletten. Omgerekend komt dat neer op 25 cent per tablet. Albert Heijn heeft deze week een promo op dezelfde tabletten. Je betaalt er 9,99 euro voor een zakje van 33 ofwel 30 cent per tablet. Bol.com is hier het goedkoopst.

* Duplo opbergdoos - 10913: 21 procent korting waardoor je nog 22,09 euro betaalt. De Belgische versie van Amazon verkoopt deze opbergdoos ook voor 20,89 euro. Bol.com is hier niet het goedkoopst.

* Krups Nescafé Dolce Gusto KP173B: ‘hoge korting’, schrijft bol.com. Je betaalt nog 49,99 euro. De Belgische versie van Amazon komt het dichtst in de buurt met 74,99 euro. Bol.com is hier het goedkoopst.

Conclusie: drie keer vonden we een deal die toch nog goedkoper was dan de ‘bizar goede deals’ van deze 7-daagse. Altijd eens dubbelchecken dus via Google of de folders.

Pintjes

Zondag is het Ronde van Vlaanderen. Wie langs het parcours gaat kijken, drinkt daarbij al eens graag een pintje. Net deze week staan de blikjes Jupiler in promo in de Carrefour. En het is een mooie promo: één pak kopen, één gratis. Je betaalt nog 1,76 euro per liter. Colruyt heeft ook een promo op de blikjes, bij hen krijg je 25 procent korting vanaf twee stuks. Maar daar betaal je 2,64 euro per liter, al zullen ze nu wel naar de prijs van Carrefour moeten zakken. Opmerkelijk: ook Lidl pakt uit met een actie op blikjes Jupiler, maar daar betaal je liefst 3,43 euro per liter. Bijna dubbel zoveel dus als bij Carrefour.

LEES OOK. Dominique Persoone test speculoospasta van de huismerken: “Plak het Lotusetiket op deze potten én niemand merkt het” (+)

Albert Heijn heeft deze week twee promo’s waarbij we de producten eerder al eens lieten testen door onze specialisten. Van de pannenkoeken van het merk Jan krijg je een extra pakje gratis wanneer je er één koopt. In een smaaktest van topchocolatier Julius Persoone kregen deze liefst 9 op tien. De volledige test lees je hier. Het valt wel op dat het succes deze pannenkoeken wel een beetje naar het hoofd steeg. Een half jaar geleden betaalden we nog 2,99 euro voor één pakje, intussen is dat 3,99 euro.

Het tweede product dat nu in promo staat én dat we eerder al eens onder de loep namen, is de barolo Franco Amoroso voor slechts 9,99 euro. Een wijn met een ronkende naam, maar volgens Alain Bloeykens zijn recensie “eerder een heel klein broertje van de grote barolo. Een wijntje dat na maximum twee glazen heel snel gaat vervelen”.

Als slot reiken we aan Delhaize ook nog de prijs voor de vreemdste pannenkoek van de week uit. Ze verkopen er in de vorm van een paashaas. Benieuwd hoe je die vol met bruine suiker deftig kan oprollen.

Nog folders lezen?

* Aldi

* Jumbo

* Kruidvat

* Okay

* Spar

Aangeboden door onze partners