Wielrennen  Junioren

Nolan Huysmans raakte in uitgeregende Gent-Wevelgem helemaal verkleumd: “In de laatste twintig kilometer werd het een strijd tegen mezelf

Nolan Huysmans. “Fysiek en conditioneel sta ik op punt. Toch kijk ik al uit naar de zomercampagne als ik doorgaans beter uit de verf kom.”© Marc Van Hecke

Bij het Merchtemse Noord-West-Brabant kroonde Nolan Huysmans zich steevast tot de zegekoning. Intussen maakte de leerling van de topsportschool de overgang naar de junioren, waar hij met Nokere Koerse, de Guido Reybrouck Classic en Gent-Wevelgem meteen voor het grotere werk koos. En dat gebeurt voorlopig toch met vallen en opstaan.

Wim Redant

Huysmans werd in Gent-Wevelgem als 61ste afgevlagd. De Opwijkenaar finishte als tiende eerstejaarsjunior en blikte met gemengde gevoelens terug op zijn passage over de Kemmelberg. “Het was mijn derde UCI-koers, zodat ik intussen wel wist wat er me te wachten stond qua internationaal niveau”, zegt de junior. “Nokere Koerse was een afknapper geworden wegens een valpartij. In de Guido Reybrouck Classic werd ik na een goede wegrit veertigste in het eindklassement. In Gent-Wevelgem werd het een gevecht tegen de sterke concurrentie, maar ook tegen de regen, de wind en vooral de koude. Na negentig kilometer kreeg ik een klop van de hamer. Ik zat te bibberen op de fiets en raakte helemaal verkleumd. Toch besloot ik om de koers uit te rijden. Met nog veertig kilometer voor de boeg zette ik op eigen tempo mijn koers verder. Zeker in de laatste twintig kilometer werd het een strijd tegen mezelf. Ik ben sowieso geen renner voor de regen. Ik had me nochtans goed aangekleed en negentig kilometer lang was er ook geen vuiltje aan de lucht. Het werd dan ook een ontzettend zware editie, waardoor slechts 69 renners de finish haalden.”

Ondanks die zware Gent-Wevelgem heeft Huysmans wel het gevoel dat het met de vorm wel goed zit. “Fysiek en conditioneel sta ik op punt. Toch kijk ik al uit naar de zomercampagne als ik doorgaans beter uit de verf kom. Tijdens de paasvakantie trek ik op stage naar het Spaanse Calpe om de piste en de rest van het wegseizoen voor te bereiden.”

Gentse pistemeeting

Op 15 en 16 april is Huysmans van de partij in Gent voor een internationale pistemeeting. “Op zaterdag rij ik de ploegkoers, zondag volgt het omnium. Het wordt een belangrijke meeting om me te bewijzen voor het EK en WK. In Gent probeer ik mijn selectie te verdienen. Deze week starten ook de nationale pistetrainingen onder aanvoering van Nicky Cocquyt. Ik heb op de piste stappen voorwaarts gezet en beschik over het potentieel om goede resultaten te boeken.”

Aangeboden door onze partners