Politiezones starten verkennende gesprekken in aanloop naar mogelijke fusie

© mhb

Regio -

De politiezones RIHO en Midow hebben de intentie om bij de start van de volgende legislatuur, eind 2024, over te gaan tot een fusie. De personeelsleden van beide zones werden dinsdagochtend op de hoogte gebracht van de verkennende gesprekken die worden opgestart.

Bert Feys

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaf vorige maand aan het aantal politiezones drastisch te willen zien verminderen. Volgens haar zouden van de 184 lokale politiezones die vandaag bestaan er tegen 2030 best nog 40 overblijven.

De politiezones RIHO – waaronder Roeselare, Izegem en Hooglede vallen – en de politiezone Midow ­– bestaande uit Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke – geven nu alvast aan samen te willen smelten. “De voorzitters van het politiecollege van PZ RIHO en PZ Midow kondigen op hetzelfde moment aan dat in de politiecolleges van beide zones de vraag tot verkennende gesprekken voor de opstart van een fusie positief is ontvangen”, luidt het in een persmededeling.

Nog geen concrete antwoorden

Dinsdagochtend werd het personeel van beide zones gelijktijdig ingelicht van deze intentie. “Moment zijn er nog geen concrete antwoorden op de wellicht vele vragen over de intentie tot fusie. Het proces bevindt zich nog maar in een eerste fase”, aldus Curd Neyrinck en Ruben Depaepe, de korpschefs van respectievelijk RIHO en Midow.

Aangeboden door onze partners