Ronny laat sleutels op wagen zitten tijdens uitladen, maar dat komt hem duur te staan: “Onvoorstelbaar”

De auto van Ronny werd tussen 9.30 en 9.50 uur gestolen in de Zandvoordeschorredijkstraat in Oostende.© Jeffrey Roos/if

Oostende -

Ronny Bruynsteen (74) werd dinsdagmorgen het slachtoffer van een autodiefstal. Hij had net zijn boodschappen uitgeladen, toen dieven voor zijn deur aan de haal gingen met zijn wagen. “Onvoorstelbaar, want die auto is vijftien jaar oud”, klinkt het verontwaardigd.

Jeffrey Roos

Ronny vertrok dinsdagmorgen nietsvermoedend met zijn wagen naar de winkel om er boodschappen te doen. Omstreeks 9.30 uur was hij terug en parkeerde hij zijn wagen zoals steeds voor zijn deur in de Zandvoordeschorredijkstraat in Oostende. “Ik ben meteen nadat ik toegekomen ben, begonnen met het uitladen van mijn boodschappen”, vertelt Ronny. “Toen ik daarmee klaar was, heb ik eerst alles weggestopt in de kast.”

Alleen had Ronny zijn sleutels laten zitten op de wagen, een vergetelheid. “Het is nog weleens gebeurd, maar je verwacht niet dat iemand je auto van voor je deur komt wegpikken op klaarlichte dag.” En toch gebeurde het. “Toen ik een twintigtal minuten later terug buiten kwam, bleek dat mijn auto verdwenen was.” (Lees verder onder de foto)

Het gaat om een zwarte Ford Fusion met 386 als de laatste cijfers van de nummerplaat.© IF

Ronny hoorde de auto nochtans niet wegrijden. “Het moet allemaal heel snel gegaan zijn. Ik heb daarna meteen de politie gebeld en die zijn langsgekomen”, aldus Ronny. De politie bevestigt ondertussen dat ze melding kregen van een autodiefstal.

“Onze diensten zijn inderdaad ter plaatse geweest en zijn volop bezig met het onderzoek naar de gestolen auto van meneer”, zegt Eline Goeminne, perswoordvoerder bij de Oostendse politie. “De nummerplaat is meteen ook doorgegeven zodat de ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning hun werk kunnen doen. We volgen de situatie op de voet.” (Lees verder onder de foto)

Hier werd de wagen van Ronny gestolen.© Jeffrey Roos

Ronny vreesde even dat zijn auto richting Frankrijk was gereden. “Er zou een melding geweest zijn dat de auto in de buurt van Kortrijk gezien was omstreeks 15.30 uur. Korte tijd later werd hij gesignaleerd in Gistel en nog wat later kreeg een camera mijn auto in de gaten in Bredene en Oostende”, klinkt het. “De auto stelen om door te verkopen zullen ze niet doen, want zo veel is die niet meer waard. Misschien hebben ze er andere plannen mee?”

Het gaat om een zwarte Ford Fusion met 386 als de laatste cijfers van de nummerplaat. Wie de auto gezien heeft, wordt gevraagd meteen contact op te nemen met de politie op het noodnummer 101.

“Het moet allemaal heel snel gegaan zijn”, zegt Ronny.© Jeffrey Roos

Aangeboden door onze partners