Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

Met twee doelpunten houdt Kristof Verspeeten Avanti Stekene in de race om de eindronde: “Een van de betere wedstrijden van het hele seizoen”

“Met dat punt waren we achteraf wel tevreden”, bekent Kristof Verspeeten (rechts).© Erik Westerlinck

Avanti Stekene kon na een nul op zes op het veld van FC Voorde-Appelterre een puntje pakken. Kristof Verspeeten werkte tot twee keer toe een Wase achterstand weg.

“Met dat punt waren we achteraf wel tevreden”, bekent Kristof Verspeeten. “Al kreeg ik eigenlijk nog eens twee heel goede kansen om nog twee keer extra te scoren. Dus persoonlijk was ik toch niet zo tevreden. Als speler wil je toch altijd het beste voor je ploeg”, vertelt de Stekense aanvaller, die zondag tegen Voorde-Appelterre de oudste Wase speler tussen de lijnen was. “Met Yannick Aerts en Jess De Rudder waren twee routiniers gekwetst uitgevallen en aanvoerder Jyrki Franssens zat na zijn uitsluiting op Overijse de eerste van twee schorsingsdagen uit. Daardoor stonden we met een heel jonge ploeg op het veld en was ik dus tot mijn verbazing inderdaad de oudste speler in ons team.”

Ondanks die vele afwezigen speelde Avanti een meer dan degelijke wedstrijd. “Ik vond het zelfs één van de betere van het hele seizoen”, schat Verspeeten in. “Helaas kwamen we na een stilstaande fase op achterstand. Een vermijdbaar doelpunt, maar we lieten net als de voorbije weken de kopjes niet hangen en dat loonde. Ik stelde gelijk, maar kort voor en kort na de rust liet ik twee grote kansen liggen. Eigenlijk had de wedstrijd toen dus al beslist kunnen zijn. Dat gebeurde niet en we kregen zelfs het deksel op de neus, maar ook nu hielden we het hoofd koel en sleepten we dus toch nog een punt uit de brand.”

Lot in eigen handen

Of dat punt voldoende zal zijn om straks ook in de eindronde te spelen, zal de volgende maand moeten blijken. “We hebben ons lot toch nog in eigen handen. Dan mogen we niet veel meer laten liggen. Voor een twaalf op twaalf wil ik meteen tekenen, de manier waarop doet er niet toe. Zaterdag krijgen we SK Roeselare-Daisel op bezoek. Ik was er in de heenmatch niet bij, maar ik ken er wel heel wat spelers. Een fysiek sterke ploeg met een over-mijn-lijk-mentaliteit. Na de break trekken we dan naar Eendracht Aalter, dat nog altijd punten nodig heeft. VW Hamme komt op de voorlaatste speeldag naar Stekene. Zij hebben hun eindrondeticket al binnen en op de slotdag wacht nog de trip naar HO Wolvertem Merchtem, waartegen we in de heenronde verloren.”

Verspeeten wil er in elk geval alles aan doen om de eindronde te halen. “Het was de uitgesproken ambitie van de club en daar staan we als spelers helemaal achter. Het is aan ons om de ambitie in resultaten om te zetten”, besluit Verspeeten, die ook volgend jaar in Stekene zal voetballen.

Aangeboden door onze partners