Nieuwste ‘Indiana Jones’ in première in Cannes

© Jordan Strauss/Invision/AP

Vlak voor de zomervakantie op 30 juni verschijnt de nieuwe Indiana Jones-film in de bioscopen. Indiana Jones and The Dial of Destiny zal echter voor het eerst aan de buitenwereld getoond worden op het Filmfestival van Cannes.

Tom Vets

De speelfilm van Disney/Lucasfilm beleeft dus zijn première op het prestigieuze festival aan de Franse zuidkust. Het jaarlijkse evenement heeft plaats in de loop van mei. Net zoals in de vorige delen is acteur Harrison Ford op post in zijn iconische hoofdrol.

De Indiana Jones-filmfranchise gaat over de avonturen van Indiana Jones, een professor in archeologie en avonturier die de wereld rondreist op zoek naar zeldzame artefacten en verloren schatten. De franchise begon met de release van Raiders of the Lost Ark in 1981, gevolgd door drie sequels: Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Indiana Jones and the Last Crusade (1989), en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008).

Naast Harrison Ford bestaat de cast van Indiana Jones and The Dial of Destiny uit Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge en Antonio Banderas. James Mangold was de regisseur van dienst. Onlangs raakte al bekend dat er speciale gloednieuwe computertechnologie wordt gebruikt om Harrison Ford digitaal te verjongen in de film.

Aangeboden door onze partners