Keanu Reeves kreeg 2.5 miljoen dollar voor nieuwste film ‘John Wick 4’, en daar moest hij exact 380 woorden voor uitspreken

John Wick 4 is de meest succesvolle film uit de franchise.© Thunder Road Films

Keanu Reeves heeft makkelijk zijn geld verdiend. Dat is het minste wat je kan zeggen als je nagaat hoeveel woorden, of beter hoe weinig, hij zegt in zijn nieuwste film John Wick 4. En toch krijgt de acteur meer dan 2 miljoen dollar voor zijn rol.

Tom Vets

John Wick 4 is de meest succesvolle film uit de franchise. Filmkenners zijn verrast door de hoge cijfers die de speelfilm al liet optekenen in Amerika. Maar ook elders zijn de bezoekersaantallen erg goed. Voor Keanu Reeves (58) was de film een makkelijke opdracht. Op geen enkel moment moet hij een flinke lap tekst opzeggen. Zijn langste dialoog bestaat uit één zin: You and I left a good life behind a long time ago my friend. In de gehele film heeft de acteur amper 380 woorden tekst. Dat wees onderzoek van The Wall Street Journal uit. Opmerkelijk weinig als je weet dat de film bijna drie uur duurt. Veel scènes bevatten zeer beperkte dialogen.

De film had niet te maken met een luie scenarist. Het is op vraag van Reeves zelf dat het scenario zo magertjes uitvalt. In het oorspronkelijke scenario stonden veel meer woorden, maar de acteur heeft er ongeveer de helft uitgehaald. Volgens Reeves is zijn personage iemand van weinig woorden, iemand die vooral zijn vuisten gebruikt. Daarom heeft hij des te meer ingezet op de actiescénes. Volgens hem is dit de zwaarste actiefilm die hij ooit deed. Het voorbereiden van alle stunts duurde drie maanden.

Opmerkelijk is de trailer van de film. Die is dusdanig gemonteerd dat het personage amper lijkt te stoppen met spreken. Alleen al in de trailer gaat het om 30 woorden. Maar in werkelijkheid zijn het maar 380 woorden over een honderdtal dialogen. In een derde van alle dialogen moet het personage enkel ja zeggen of bevestigend knikken. Met zijn vertolking van de gevreesde huurmoordenaar verdient Keanu naar verluidt 2,5 miljoen dollar, en dat voor wat tekst die je in enkele minuten hebt gezegd.

Aangeboden door onze partners