Van de zoon van Bono tot de dochter van Gene Simmons: dit zijn de ‘kinderen van de rockdino’s’

De muzieksector ligt bezaaid met kinderen van rockdino’s die aan hun eigen carrière timmeren. De ene met al wat meer succes dan de andere.© CTK

Kleine kindjes worden groot. Terwijl vader Bono zich voorbereidt op een reeks concerten in Las Vegas, schuimt zoon Elijah Hewson (23) de Amerikaanse podia af met z’n rockband Inhaler. Over enkele weken landt hij in Brussel. Ook deze kinderen van rockdino’s kozen (of blijven koppig hopen op) een leven in de spotlights, met of zonder steuntje van hun ouders.

Wout Desmytere

Shane (31) & Tyler (30) Fogerty, zonen van John Fogerty

Van Fortunate sons gesproken. Shane & Tyler waren allebei nog geen tien jaar toen ze mochten meedoen op een soloplaat van hun vader, in een vorig leven de frontman van Creedence Clearwater Revival. Intussen maken ze samen psychedelische rock onder de naam Hearty Har. Hoe dat klinkt, kan je in juni horen in het Sportpaleis. Ze spelen er in het voorprogramma van hun vader.

Shane Fogerty in volle actie.© Getty Images

Tyler Fogerty tijdens datzelfde optreden, eveneens in volle actie.© Getty Images

Sophie Simmons (30), dochter van Gene Simmons

Sophie zal er niet bij zijn, wanneer haar vader en zijn kompanen van KISS in juni nog maar ’s afscheid komen nemen van hun Belgische fans. Sinds 2015 timmert ze aan de weg als solozangeres – met de toepasselijk getitelde debuutsingle Kiss me –, maar voorlopig is het nog wachten op een eerste plaat.

Het blijft nog wachten op een eerste plaat van Sophia Simmons.© Getty Images for Lionsgate

Calico Cooper (41), dochter van Alice Cooper

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Net als haar ouweheer zoekt ook Calico haar heil in hardrock. Nadat ze op haar achttiende startte als choreografe voor zijn tournees en hem later ook op het podium vergezelde, werd ze de frontvrouw van Beasto Blanco, waarmee ze begin deze maand nog een nieuwe plaat uitbracht.

Calico Cooper gaat qua muziekgenre haar vader achterna.© Getty Images

George Harris (25), zoon van Steve Harris

Een beetje steun van vader is altijd welkom. Zeker als die bassist annex toetsenist is bij Iron Maiden. Nadat George met zijn veertien jaar geleden opgerichte heavy metalband The Raven Age het voorprogramma van Iron Maiden al eens mocht verzorgen in 2016, doet hij dat deze zomer opnieuw tijdens hun Future past tour. Zo ook in het Sportpaleis, op 13 juli.

George Harris leunt voor het succes van zijn eigen band nog steeds grotendeels op dat van zijn vader.© AFP

Nic Collins (21), zoon van Phil Collins

Straf, hoe Nic vorig jaar feilloos de complexe drumpartijen van zijn vader overnam tijdens de laatste tournee van Genesis. Zó feilloos dat gitarist Mike Rutherford hem meteen inlijfde bij zijn andere groep, Mike and the Mechanics. Sinds vorig jaar speelt hij ook drums in z’n eigen bandje, Better Strangers.

Nic Collins treed in de voetsporen van zijn vader.© Getty Images

Joe Sumner (46), zoon van Sting

Hij heeft de maniertjes en de stem van zijn vader, maar niet de carrière. Nadat hij met z’n band Fiction Plane het voorprogramma van de reünieconcerten van The Police verzorgde, vergaarde Joe een schare trouwe fans. Maar hun laatste optreden dateert intussen al van 2016. Anno 2023 verzorgt hij nog steeds het voorprogramma van zijn vader, maar dan als soloartiest.

Gelukkig voor Joe Sumner neemt zijn vader hem nog steeds mee op tournee.© WireImage

Shana Morrison (52), dochter van Van Morrison

Vader komt in juli naar Brussel, dochter blijft tot nader order thuis. Begin jaren 90 toerde Shana een jaar lang mee met haar vader en zijn band, daarna spreidde ze haar vleugels uit. Ze nam nog enkele duetten met Van op, maar bracht ook vijf eigen albums uit en staat nog regelmatig op het podium met haar band Caledonia.

Ook Shana trad in de voetsporen van haar vader Van Morrison.

Lourdes Leon (26), dochter van Madonna

Sinds vorig jaar noemt de dochter van de ‘Queen of pop’ zich ook zangeres. Onder de artiestennaam Lolahol debuteerde ze in augustus met de single Lock&key, nadien volgde nog een ep. Al zijn haar activiteiten in de modewereld – voorlopig toch – een pak lucratiever.

Ook Lourdes Leon stort zich op de muziek, maar de ‘queen of pop’ is ze nog niet.© Penske Media via Getty Images

Wolfgang Van Halen (32), zoon van Eddie Van Halen

In 2006 werd Van Halen een familiezaak, toen Eddie zijn destijds vijftienjarige zoon Wolfgang aan boord haalde als bassist. Toen Eddie in oktober 2020 overleed aan de gevolgen van kanker, startte hij met zijn soloproject Mammoth WVH. In juni 2021 verscheen een eerste album, het tweede verschijnt in augustus.

Na jaren met zijn vader te hebben getoerd, heeft Wolfgang Van Halen nu zijn eigen project.© CBS via Getty Images

Zak Starkley (57), zoon van Ringo Starr

Als je vader de legendarische drummer van de al even legendarische Beatles was, heb je grote voetsporen om te vullen. Het antwoord van Zak? Gaan drummen bij nóg een legendarische band van Britse bodem, The Who. Tussendoor werkte hij nog samen met Oasis, The Waterboys en Bobby Womack.

Zijn vader drumde bij The Beatles, Zak drumt nog steeds bij The Who.© Dave J. Hogan/Getty Images

Layne (21) en Myles (24) Ulrich, zonen van Lars Ulrich

Pal in de allereerste lockdown stichtten de zonen van de Metallica-drummer hun eigen ruige rockband, met de klinkende naam Taipei Houston. Layne zingt en speelt gitaar, Myles drumt. Hun eerste plaat kwam afgelopen november uit, over enkele weken staan ze in het Antwerpse Trix.

De zonen van Metallica-drummer Lars Ulrich komen binnenkort naar België met hun band Taipei Houston.© WireImage,

Aangeboden door onze partners