Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen

Jürgen Van Opstaele is trots op de mentale weerbaarheid van KVE Drongen: “Avontuur tot een goed einde brengen”

“Die zware ontgoocheling na de partij in Lede, waarbij er echt vreemde zaken zijn gebeurd, hebben we achter ons gelaten”, zegt Van Opstaele.© Nic Declercq

KVE Drongen deed vorig weekend een uitstekende zaak, het klopte HO Wolvertem Merchtem met 1-0, maar het worden nog lange en bange weken. De degradatiestrijd wordt wellicht pas op de slotspeeldag beslecht, maar Drongen-coach Jürgen Van Opstaele klinkt desalniettemin sereen. “We bekijken het week per week en mogen ook niet de fout te maken om al te zeer stil te staan bij de rangschikking”, aldus Van Opstaele.

Stefan Smet

“Deze overwinning is heel belangrijk want in onze situatie is elk punt van belang”, is Van Opstaele duidelijk in zijn nopjes. “Het is ook altijd werken voor elke morzel grond. We speelden een goede wedstrijd en het resultaat is misschien sober, maar deze zege is zeker niet gestolen. We verdienden deze overwinning en eigenlijk verzuimden we om de partij ook al eerder te beslissen.”

Zo kreeg Drongen in de slotfase nog enkele prima kansen. “Via De Bruyne en Vermeulen kregen we inderdaad nog enkele prima mogelijkheden op de 2-0, maar die verlossende goal wilde maar niet vallen. Gelukkig acteerde mijn groep heel volwassen. Mijn spelers hebben echt een grote stap gezet en daardoor konden we ook opnieuw de nul houden. Als het niet riant kan, kunnen we ook economisch ook een duel beslissen. We gaven amper iets weg en indien nodig, was Kevin Frans ook telkens bij de pinken.”

Geen punten te grabbel gooien

Ondertussen oogt het programma van Drongen best nog wel pittig. “Komend weekend gaan we op bezoek bij Eendracht Elene-Grotenberge opnieuw proberen om een goed resultaat te boeken. We kunnen ons niet permitteren om de punten te grabbel te gooien. Dat zal vervolgens ook tegen HO Kalken, KFC Eppegem en KSC Wielsbeke niet anders zijn. We bekijken het week per week en mogen ook niet de fout te maken om al te zeer stil te staan bij de rangschikking.”

“We hebben nog niets in de hand en na één nederlaag kan alles er weer anders uitzien. Zelfs plaats dertien zou niet meer een veilige positie zijn door ontwikkelingen in de Franstalige reeksen. Er zouden geen barrages gespeeld worden en ook nummer dertien zou rechtstreeks degraderen. Dat is mentaal toch weer een extra belasting. Nu staan we op vijf punten van SV Rumbeke, dus rechtstreeks zakken leek ons niet meer echt mogelijk ,maar nu staat dit toch ook weer op de helling.”

Enerverende weken

Het beloven dan ook nog zeer enerverende weken te worden voor Jürgen Van Opstaele en zijn spelers. “Elke ploeg speelt met het mes tussen de tanden en iedereen geeft alles wat ze in hun mars hebben. Zelfs wie niets meer te winnen of te verliezen heeft, speelt nog voluit voor hun premie. Er zijn ook geen kleine matchen meer waardoor het voor iedereen strijden zal worden tot de laatste speeldag. Natuurlijk hadden wij ook wel eens een lastig moment, maar net als de voorbije maanden, blijven we knokken”, aldus Van Opstaele, die zijn team ook vorige week weer de mouwen zag opstropen. “Die zware ontgoocheling na de partij in Lede, waarbij er echt vreemde zaken zijn gebeurd, hebben we achter ons gelaten en mijn groep reageerde werkelijk fantastisch. Gelukkig voetballen we de laatste weken ook weer makkelijker kansen bij elkaar. Nu is het zaak om dit avontuur tot een goed einde te brengen.”

Aangeboden door onze partners