Onverwachte wissel bij grootbank UBS: kort na overname Credit Suisse nieuwe CEO aangesteld

Sergio Ermotti komt opnieuw aan het roer van grootbank UBS.© imago images/Italy Photo Press

De Zwitserse grootbank UBS stelt Sergio Ermotti aan als CEO, ter vervanging van Ralph Hamers. Dat heeft de bank woensdag bekendgemaakt. Ermotti moet de overname van Credit Suisse in goede banen leiden.

mtmBron: BELGA

De onverwachte wissel aan de top van de bank komt nog geen twee weken na de overname door UBS van de noodlijdende landgenoot Credit Suisse. Die dreigde om te vallen toen beleggers en klanten het vertrouwen verloren in de op een na grootste bank van Zwitserland.

De wissel gaat in vanaf 5 april en is ingegeven “in het licht van de nieuwe prioriteiten van UBS als gevolg van de geplande overname van Credit Suisse”, aldus de bank in een mededeling. Ralph Hamers blijft nog even aan als adviseur tijdens een transitieperiode.

Hamers zelf zegt in de mededeling opzij te stappen “in het belang van het nieuwe gecombineerde bedrijf en alle belanghebbenden, inclusief Zwitserland en haar financiële sector”.

Ermotti stond eerder al aan het hoofd van de bank. De Zwitser was negen jaar lang CEO, tussen 2011 en 2020. Hij werd toen opgevolgd door de Nederlander Ralph Hamers, die daarvoor aan het roer stond bij de bank ING.

Belg tijdelijk voorzitter herverzekeraar Swiss Re

Herverzekeraar Swiss Re moet op zoek naar een nieuwe voorzitter, nu Sergio Ermotti CEO wordt van bank UBS. In afwachting is de Belg Jacques de Vaucleroy aangeduid als vicevoorzitter. Hij zal ad interim de rol van voorzitter op zich nemen.

Aangeboden door onze partners