Adidas krabbelt terug en staakt verzet tegen strepen van Black Lives Matter

© AFP

De Duitse producent van sportartikelen Adidas zegt het verzet te staken tegen het gebruik van drie gele strepen door de Amerikaanse Black Lives Matter-beweging.

mtmBron: BELGA

Aanvankelijk klonk het dat Adidas niet wilde dat de Amerikaanse Black Lives Matter-beweging gebruikmaakte van drie gele strepen op onder meer kledij en tassen. Dat dreigde voor verwarring bij consumenten te zorgen, argumenteerde het bedrijf. Adidas had in die zin een aanvraag ingediend bij het Amerikaanse patentbureau. Het bedrijf zegt dat het al sinds de jaren 1950 het logo met de drie strepen gebruikt.

Maar een woordvoerder liet woensdag weten dat Adidas bezig is met het intrekken van de aanvraag. Waarom is niet duidelijk.

De stichting Black Lives Matter Global Network heeft drie gele strepen als logo. De stichting geldt als een van de belangrijkste stemmen in de beweging die werd opgericht als reactie tegen politiegeweld tegen zwarten in de VS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners