Voetbal 3de provinciale B KRC De Panne

Trainer ad interim Geert Decoene verlaat RC De Panne voor KVKO, maar ziet ploeg laatste strohalm grijpen: “Wel realistisch zijn, want moeilijkste programma”

Julien Dever scoorde de 2-0 in de noodzakelijke 4-1-zege tegen Roeselare-Daisel B.© Bart Vandenbroucke

RC De Panne beleeft geen prettig seizoen. De kustploeg bengelt nog steeds onderin, maar won vorig weekend wel de zespuntenmatch tegen Roeselare-Daisel B met 4-1. De komende weken willen T2 Geert Decoene en De Panne zich alsnog redden.

Amaury Verdruye

Geen Rob Deblock op de bank de laatste weken, want de T1 is tot het einde van deze maand buiten strijd wegens ziekte. De ervaren Geert Decoene, beloftencoach bij KRC, nam de honneurs waar en zag dat het afgelopen weekend goed was. “Bij verlies was het over geweest, dat is simpel”, is Decoene eerlijk. “In de andere kelderkraker Zillebeke-Kruiseke hadden we gehoopt op een gelijkspel, want dan hadden we echt een goede zaak gedaan. Dat gebeurde niet aangezien Zillebeke won, maar we vertrouwen getankt. Ik zag een groep die klaar was. Ik had al van voor de wedstrijd het gevoel dat de juiste drive aanwezig was. Ik boekte met deze bende nu 4 op 6 en daar mogen we zeker tevreden mee zijn.”

Met nog vier matchen op het programma is De Panne nog zeker niet dood, maar Decoene blijft wel realistisch. “We hebben het zwaarste programma van alle concurrenten, want we spelen nog tegen Gits, Komen, Hooglede en Ichtegem. Dat zijn allemaal ploegen uit de top zeven. Ik denk dat we moeten starten met onze twee thuiswedstrijden te winnen.”

Dat De Panne een moeilijk seizoen zou kennen, werd al voor de competitie duidelijk. “Goh, het is moeilijk voor mij om daar uitspraken over te doen, want ik zag maar een aantal wedstrijden en kan dus niet helemaal oordelen”, zegt Decoene, die normaal enkel de beloften onder zijn hoede neemt maar nu tijdelijk overneemt. “Ik vrees dat we net dat tikkeltje te weinig kwaliteit hebben, maar als je de uitslagen van de laatste weken bekijkt, verloren we telkens met slechts één doelpunt verschil.”

Nieuwe uitdaging

Decoene trekt aan het einde van het seizoen de deur bij De Panne na zes jaar achter zich dicht en wordt hulptrainer bij het ambitieuze KV Koksijde Oostduinkerke. “Dat wordt opnieuw thuiskomen voor mij, ik maak de cirkel rond. Ik startte mijn trainerscarrière bij het voormalige Oostduinkerke (negen jaar) en na een aantal omzwervingen keer ik nu voor de derde keer terug. Het is een fantastische club met een prachtige accommodatie en een gezonde ambitie. Ik hoop dat ze promoveren naar derde provinciale en dat we opnieuw aan een mooi verhaal kunnen schrijven. Door het oprichten van een B-ploeg kwam er een postje vrij en geraakte ik in contact met T1 Marc Dawyndt. Na een positief gesprek was het eigenlijk snel beklonken. Of ik nood had aan iets nieuws? Neen, niet per se, maar bij De Panne worden volgend seizoen de bijzondere reserven opgedoekt en zullen ze uitkomen als gewestelijke reserven. Die wedstrijden vinden plaats op zondagmorgen en dat zag ik eerlijk gezegd niet meer zitten.”

Aangeboden door onze partners