Schouderblessure trekt streep door EK voor Nina Derwael: “Ik haalde het niveau dat ik wilde… tot net voor die afsprong”

Nina Derwael ziet het EK in rook opgaan door een schouderblessure.© BELGA

Geen EK turnen (van 11 tot 16 april in Antalya, Turkije) voor Nina Derwael. De olympische kampioene blesseerde zich een week geleden op training aan de schouder.

Maarten Delvaux

Een week geleden op training ging het mis voor Nina Derwael. Bij haar afsprong schoot haar bovenarm gedeeltelijk uit de kom (subluxatie). Derwael mag haar schouder nu niet belasten en moet noodgedwongen het Europees kampioenschap Toestelturnen aan zich laten voorbijgaan. Er volgt nu een revalidatieperiode waarin de instabiele schouder zal worden behandeld en versterkt.

Focus op WK en Parijs 2024

“Een blessure is altijd een tegenvaller en komt ook nooit op een goed moment”, zegt een ontgoochelde Nina. “Het is erg jammer, want ik had opnieuw een goed gevoel bij de laatste trainingen. Ik had de wedstrijd in Stuttgart laten schieten om goed voort te werken en bij mijn laatste trainingsoefening haalde ik het niveau dat ik wilde, tot net voor de afsprong dus... Ik focus me nu op de revalidatie met het oog op de hoofddoelen: het WK in Antwerpen dit najaar en de Olympische Spelen van Parijs.”

De 23-jarige Derwael telt op haar erelijst onder meer de olympische titel in Tokio (2021) en twee wereldtitels aan de brug met ongelijke leggers (2018 en 2019). Op Europees niveau behaalde ze goud aan de brug in 2017 en 2018. De Truiense paste in augustus vorig jaar voor het EK in München en vierde in het najaar in Liverpool haar rentree in competitie na een lange pauze. In Engeland veroverde ze brons aan de brug.

Derwael is ontgoocheld, want: “Ik had opnieuw een goed gevoel bij de laatste trainingen.”© Corbis via Getty Images

Aangeboden door onze partners