Voetbal 3de provinciale C NS Heule

Davy Vangheluwe zet met NS Heule grote stap richting behoud: “Als we het zelf niet verprutsen, kan ons nog weinig gebeuren”

NS Heule kan altijd rekenen op Harm Compernolle, want de doelman miste dit seizoen nog geen minuut.© Bart Vandenbroucke

NS Heule won vorig weekend met 2-1 van degradatieconcurrent Oostrozebeke en deed een uitstekende zaak voor het behoud. “Ondanks de kloof van vijf punten op onze achtervolgers doen we er best aan nog niet te gaan denken dat de klus geklaard is”, waarschuwt T1 Davy Vangheluwe.

Fons Vandewynckele

Na de zege tegen Oostrozebeke zien de behoudskansen voor Heule er plots veel beter uit. “Winnen van Oostrozebeke was een must”, aldus Davy Vangheluwe. “We zijn er nog niet, maar we hebben ons lot opnieuw in eigen handen. Toen ik hier de fakkel overnam, stond de klok op vijf voor twaalf. Inmiddels hebben we een kloof geslagen met de concurrenten. Als we het in de resterende duels niet zelf verprutsen, kan ons nog weinig gebeuren. Zaterdag op Emelgem-Kachtem wil ik mijn jongens opnieuw met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden aan de aftrap zien komen.”

Davy Vangheluwe ruilde in de loop van het seizoen FCE Kuurne voor NS Heule. Van een titelfavoriet naar een degradatiekandidaat, je moet het maar doen. “Dit lijkt voor de buitenwereld misschien raar, maar het was een weloverwogen keuze”, reageert de trainer. “Wegens persoonlijke redenen maakte ik bij Kuurne een einde aan de samenwerking en ik heb het me nog niet beklaagd.”

NS Heule kwam onlangs tot een samenwerkingsakkoord met SV Wevelgem City. “Een goede zaak voor beide clubs”, denkt Davy Vangheluwe. “In het verleden heb ik daar nog de beloften getraind. Wevelgem beschikt over heel wat getalenteerde jongeren die nog niet helemaal rijp zijn voor hun A-ploeg. Bij ons kunnen ze voor een meerwaarde zorgen. Volgend seizoen is het alleszins niet meer de bedoeling om wekelijks te moeten knokken voor het behoud. Met de nieuwkomers moeten we bekwaam zijn om een rustig seizoen in de linkerkolom vol te maken.”

Aangeboden door onze partners