Won ze 11 euro of 1,1 miljoen euro? Vrouw trekt naar Hooggerechtshof in opvallende rechtszaak

© Shutterstock

Won ze 10 pond (11 euro) of won ze 1 miljoen pond (ruim 1,1 miljoen euro)? Dat is de inzet van een rechtszaak die een vrouw heeft aangespannen tegen een exploitant van de Britse nationale loterij en waar het Hooggerechtshof in Londen zich nu over moet buigen.

mtmBron: Independent

Joan Parker-Grennan kocht op 25 augustus 2015 een ‘Instant Win Game’-ticket op de website van Camelot, een exploitant van de UK National Lottery. Als een van “haar nummers” zou overeenkomen met een van de “winnende nummers” op het scherm, zou ze het bedrag winnen dat op voorhand was toegewezen aan dat nummer.

Volgens Camelot had het computersysteem haar “prijs” vooraf bepaald op 10 pond (ofwel iets meer dan 11 euro), maar was er die dag sprake van “een technisch probleem” waardoor de spelers “verschillende grafische animaties” te zien kregen. Bij Parker-Grennan was dat dus een animatie van “1 miljoen pond” (ruim 1,1 miljoen euro), al kreeg ze wel meteen het bericht “Gefeliciteerd: u heeft 10 pond gewonnen” te zien.

Volgens advocaat Philip Hinks, die Camelot vertegenwoordigt, is de exploitant alleen aansprakelijk voor het betalen van de “prijs die vooraf was bepaald door het computersysteem”. James Couser, de advocaat van Parker-Grennan, verklaarde dan weer dat de voorwaarden duidelijk stellen dat het “getoonde” bedrag uitbetaald moet worden.

Het Britse Hooggerechtshof zal moeten oordelen wiens redenering klopt.

Aangeboden door onze partners