Lunchen in het regenwoud van Evelyne (25) vlak bij Overpoort: “Plaats om even te ontsnappen aan de drukte van de stad”

Evelyne Goethals maakt broodjes en salades in Rio.© lrg

Gent -

Studenten hebben vlak bij de Overpoort sinds kort een plek waar ze tot rust kunnen komen. Evelyne Goethals (25) opende er de ontbijt- en lunchbar Rio, waar je exotische broodjes en salades kunt eten. Binnen waan je je bijna in een Braziliaans regenwoud.

Lotte Ruysschaert

Plantgroene bekleding op het plafond, grote bomen aan de muur en rieten stoelen en tafels geven je het gevoel dat je in een regenwoud binnenstapt. Maar het is Rio in Stalhof, een zijstraat van de Overpoort. Evelyne Goethals creëerde daar een “getaway uit de stad”.

“Het interieur is gebaseerd op het regenwoud in Rio de Janeiro. Ik vond het heel leuk om het in die sfeer in te richten, ook al ben ik daar nog nooit geweest. Ik zou er zeker graag eens gaan”, vertelt Evelyne. Ook de salades en broodjes op de kaart passen in het exotische thema, met onder meer broodjes Argentina, Barcelona, Milano, New York en Tokio. Voor wie gewoon al gek genoeg is, zijn er ook Belgische broodjes zoals ham en kaas en kip curry. (lees verder onder de foto)

© lrg

Evelyne is psychologe van opleiding, maar gooide het na drie jaar werken in die sector over een andere boeg. “Het was altijd al mijn droom om een lunchbar te beginnen. Toen ik zag dat dit pand vrijkwam, heb ik de sprong gewaagd.”

Positieve plaats

De locatie heeft een speciale betekenis voor Evelyne: als student zat ze op kot in home Vermeylen in Stalhof. “Daar heb ik ook mijn man leren kennen, hij was toen mijn buurman. Het voelde goed om in deze straat mijn eigen zaak te beginnen.” De zaakvoerster is afkomstig uit Sint-Niklaas, maar is na haar studententijd in Gent gebleven.

Studenten zijn het doelpubliek van Rio, maar ook anderen zijn welkom. Wie wil, kan er voor minder dan 10 euro terecht voor een broodje of salade en een smoothie. Enkele jaren geleden was de broodjeszaak Smul er nog een grote trekpleister voor studenten.

7.45 uur

Rio opent elke ochtend van de week al om 7.45 uur de deuren, zodat klanten er ook ontbijt kunnen afhalen voor ze naar de les of het werk vertrekken. In de namiddag kan je er terecht voor taart en aperitief. “Ik wil vooral een positieve plaats creëren, waar iedereen tot rust kan komen”, besluit Evelyne.

INFO: RIO Ghent, Stalhof 11, 9000 Gent, www.rioghent.be

Aangeboden door onze partners