Bewoners Waversebaan klagen hardrijders en sluipverkeer aan en vragen gemeentebestuur om maatregelen

Het sluipverkeer in de Waversebaan maakt het ook de fietsers moeilijk.© jdw

Elewijt -

115 bewoners van de Waversebaan in Elewijt hebben bij het schepencollege een petitie ingediend, waarin ze maatregelen vragen om het sluipverkeer en de hardrijders in hun straat af te stoppen. “Een weerkerend probleem in de gemeente dat niet eenvoudig op te lossen is”, zegt burgemeester Veerle Geerinckx.

Juliaan Deleebeeck

“Al geruime tijd neemt het sluipverkeer in de Waversebaan toe. Het installeren van conflictvrije verkeerslichten aan het kruispunt Tervuursesteenweg-Rubenslaan speelt er een belangrijke factor. Veel automobilisten mijden de verkeerslichten aan het kruispunt om sneller op hun bestemming te geraken via de Waversebaan. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties en veel frustratie”, stellen buurtbewoners Jeroen Michiels en Karen Deleebeeck vast.

De ondertekenaars van de petitie vragen daarom aan de gemeente om een prioritaire en effectieve oplossing. Daarbij wordt het sluipverkeer ontmoedigd en de maximumsnelheid aangepast (nu is dat 50 km per uur), zoals in een eerder rapport al aangegeven werd. De buurt vraagt het gemeentebestuur om voorstellen te overleggen met de bewoners.

Weerkerend probleem

“Sluipverkeer is een weerkerend probleem in gans de gemeente”, zegt burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA). ”Het is ook onze bezorgdheid maar oplossingen zijn lang niet eenvoudig. Mogelijk kunnen de verkeerslichten op de gewestweg nog beter afgesteld worden, zodat de wachttijden afnemen. Onze politie kan snelheidscontroles in de Waversebaan uitvoeren om hardrijders te beboeten en te ontmoedigen, en ik breng de vraag van de bewoners alvast op de agenda van de verkeerscel. Mogelijke oplossingen op het terrein kunnen daarna met de buurt besproken worden.”

Aangeboden door onze partners