Zoon (19) van Kim Kay veroordeeld in groot drugsdossier, maar mag gevangenis verlaten

Kim Kay in 2018 (links). Haar zoon tijdens zijn verschijning in de Gentse rechtbank (rechts)© Johan Martens en SD

Gent -

De zoon (19) van Kim Kay mag de gevangenis verlaten. J.K. kreeg woensdag van de rechtbank 1 jaar cel met uitstel voor zijn drugshandel in Gent. Door zijn jonge leeftijd en schuldinzicht kreeg hij een milde bestraffing.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK.Zijn familie smeekte de politie bij huiszoeking om hulp: zoon (19) van Kim Kay riskeert vier jaar cel

Met een simpel berichtje via Snapchat kon je honderden grammen cannabis, cocaïne of XTC-pillen kopen. Vanuit een ‘callcenter’ in de Reginald Warnefordstraat aan Dampoort werden de ‘koeriers’ uitgestuurd. Vier telefoons waren verbonden aan één computer, om iedereen snel te bedienen.

Het werk van J.K . (19), de zoon van zangeres Kim Kay. Ze brak door met de hit Lilali, maar is door ziekte al tien jaar vastgekluisterd aan haar bed, waardoor haar zoon werd opgevoed door zijn grootouders. Vorig jaar getuigde Kay in onze krant over hoe K. op het slechte pad was en hoe machteloos ze zich voelde.

Sinds 25 mei zit K. in de cel. De politie onderschepte hem met 12 gram hasj en 1.000 euro. In het huis van zijn grootouders vonden ze 205 gram cocaïne, 18.000 euro cash en gripzakjes. Nadien werd zijn drugshandel opgedoekt.

J.K. tijdens de rechtszaak in de Gentse rechtbank rond zijn drugshandel in Gent© SD

Jonge leeftijd

In februari vorig jaar liep K. al tegen de lamp bij een drugsdeal, waarvoor hij begin dit jaar 37 maanden cel met probatie-uitstel kreeg. “Ik had na mijn arrestatie toen beter langer in de cel gezeten”, merkte K. op. “Nu zat ik een maand én was ik vrij, dat dacht ik toch.”

Het parket wilde J.K. in deze zaak vier jaar achter de tralies. Zijn advocaat Kevin Meersman vroeg een celstraf met uitstel. Met succes, want K. kreeg woensdag een jaar cel met uitstel, onder meer door zijn jonge leeftijd en schuldinzicht. “Er is ook een opslorping met zijn eerdere veroordeling.”

Samen met negen andere beklaagden stond J.K. in de Gentse rechtbank terecht voor hun aandeel in de drugshandel© SD

Tweede kans

K. mag door de celstraf met uitstel deze week de gevangenis verlaten. “Een opluchting voor mijn cliënt”, zegt advocaat Kevin Meersman. “Hij heeft negen maanden in voorhechtenis gezeten en is tot inkeer gekomen. Hij wil zijn leven opnieuw oppakken. Hij verdient deze kans.”

K. moet ook een boete van 20.000 euro betalen. De andere beklaagden in deze drugszaak werden woensdag veroordeeld tot celstraffen met uitstel en duizenden euro boetes of een werkstraf tussen de 80 en 100 uur.

LEES OOK.Zelf al 10 jaar vastgekluisterd aan bed, nu wanhopig omdat haar zoon (18) in de cel zit: het eerlijke verhaal van zangeres Kim Kay

Aangeboden door onze partners