37 maanden cel voor man die vrouw overvalt en bijna verkracht terwijl ze dutje doet in ondergrondse parking

© shutterstock

Kortrijk -

Tijdens een avondje stappen in de Kortrijkse uitgaansbuurt wilde een vrouw eventjes uitrusten in haar auto die in de ondergrondse parking Schouwburgplein stond. Daar werd ze echter overvallen door een 28-jarige man, die haar ook probeerde te verkrachten. Voor die feiten krijgt hij nu 37 maanden cel.

Joerie Dewagenaere

Wat een gezellig uitje moest worden om de vakantie in te zetten, draaide uit op een nachtmerrie. Een vrouw uit Kortrijk trok samen met haar man en twee bevriende koppels naar de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk.

De vrouw kwam rechtstreeks van haar werk en wou daarom tijdens de avond nog even gaan rusten in haar auto. Met twee vriendinnen trok ze naar de ondergrondse parking Schouwburgplein. Toen ze alleen was, dook echter een man op. Die had haar al eerder die avond lastiggevallen – hij wou zogezegd helpen, maar kneep in haar achterwerk.

Wat zich in de ondergrondse parking afspeelde was nog veel erger. “Hij trok het portier open terwijl ze sliep, trok een mes en riep ‘I will kill you’. Hij stal drie armbandjes en haar gsm en ging op haar liggen om haar te proberen verkrachten”, vertelde haar advocaat.

Seksueel roofdier

Ze verzette zich zo hevig dat hij op de vlucht moest slaan. “Maar hij had meer dan slechte intenties. Het is een seksueel roofdier dat kon afgewend worden dankzij de moed van het slachtoffer. Eerder die avond had de man al andere meisjes lastiggevallen”, volgens de procureur des Konings.

De rechter volgde de beide uiteenzettingen en veroordeelde de 28-jarige dader, een Somalische asielzoeker, tot een celstraf van 37 maanden. Daarnaast wordt hij tien jaar ontzet uit de rechten. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 3.560 euro.

Aangeboden door onze partners