Lendelede laat Tiktok-app verwijderen bij personeel

© ap

Lendelede -

Lendelede verbant de sociale media-app Tiktok bij haar personeel. Onlangs werd een nota in die zin verspreid. “Concreet verbieden we het gebruik van Tiktok op de professionele toestellen die ter beschikking werden gesteld aan het gemeentepersoneel. Na onze nota werd de app op twee toestellen effectief verwijderd, alle werktablets (2) en smartphones (17) werden gecontroleerd.”

Bas De Wilde

De beslissing kwam er na een schrijven van Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) om voorzichtig te zijn met het gebruik van de app Tiktok bij overheidsdiensten. “Omwille van het vermoeden dat Tiktok gevoelige data verzamelt via de app”, vertelt Dewaele. “Voor alle duidelijkheid: zelf heb ik Tiktok nog nooit gebruikt.”

Er is ook een dringend advies voor privétoestellen die worden gebruikt door het personeel. “We adviseren om de app Tiktok te verwijderen of niet te gebruiken. Op zijn minst mogen met dat toestel geen werkgerelateerde gegevens gebruikt of geraadpleegd worden”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V).

Aangeboden door onze partners