Voetbal 

Spits Mathieu Vervaecke verlaat Jong Cercle voor nieuw avontuur in eigen regio bij Winkel Sport: “Dit is mij op het lijf geschreven”

Mathieu Vervaecke (links) is met zijn 1m86 een behoorlijk snelle spits die goed de bal kan bijhouden en ook kopbalsterk is.© Bart Vandenbroucke

Winkel Sport wil verjongen en haalde bij Jong Cercle rechtervleugelverdediger Arne De Schepper (21) en aanvaller Mathieu Vervaecke (20) weg. Voor die laatste is het een terugkeer naar eigen regio. “Ik voelde dat ik deze stap moest zetten”, zegt de Izegemnaar.

Koen Verdruye

Terwijl Winkel Sport de buren van Mandel United in de pan hakte, verloor Mathieu Vervaecke met Jong Cercle met 1-0 van RC Gent. Mathieu Vervaecke startte in de spits exact één dag nadat hij zijn transfer naar Winkel Sport had aangekondigd. Het inspireerde hem niet om te scoren, maar niemand nam hem iets kwalijk.

“Mathieu weegt op een verdediging, is sterk en kan goed een bal bijhouden”, getuigt zijn trainer Bart Plasschaert. “Dit seizoen speelde hij wel niet zoveel, enkel de jongste vijf weken kwam hij vaak in actie. Mathieu was een van de spelers die we hier graag wilden houden, maar toch besloot hij om te vertrekken. Ik was wel wat verrast dat hij voor Winkel koos. Toch een niveau hoger en een ploeg met veel kwaliteit. Hij wil meer spelen, maar de concurrentie is groot bij Winkel. Nu, hij woont in de buurt en dat komt ook goed uit voor zijn school. Dat is ook het nadeel van een ploeg zoals de onze. We zijn het slachtoffer van ons eigen succes. Die gasten willen spelen en geld verdienen en bij ons kan dat juist niet. Maar ik blijf het een beetje een vreemde keuze vinden.”

“Ik voelde dat ik deze stap moest zetten”, legt Mathieu Vervaecke zelf uit. “Winkel stelde mij een mooi sportief project voor. Ik krijg de kans om mij te bewijzen op een goed niveau. Het is ook dichter bij huis en goed combineerbaar met mijn studies.”

Mathieu Vervaecke was 6 jaar toen hij in Kachtem begon te voetballen. Nadien speelde hij voor Izegem, Ingelmunster en Mandel. Hij blonk uit in de competitie en de Jeugdcup Het Nieuwsblad en speelde zich als spits in de belangstelling van SV Roeselare, KV Oostende, Cercle Brugge en Zulte Waregem. “Ik koos uiteindelijk voor Cercle en kon doorgroeien tot de beloften. Ik scoorde altijd vrij vlot. Bij de U15 had ik in de interprovinciale reeksen 36 goals in 16 matchen. Dat jaar mocht ik zelfs meedoen met de U17 en wonnen we in de Jeugdcup ook tegen Anderlecht.”

West-Vlaamse mentaliteit

Vervaecke is met zijn 1m86 een behoorlijk snelle spits die goed de bal kan bijhouden en ook kopbalsterk is. “Ik moet wel nog leren om klinischer te worden en meer de rust te bewaren in de zestienmeter. Zaterdag tegen RC Gent speelde ik een goede partij, maar ik miste twee kansen waarvan er minstens eentje in doel moest. Maar dat is het leven van een spits.”

Bij Winkel hoopt hij straks verder te ontbolsteren. “Ik zie het helemaal zitten op toch wel het derde niveau van België. Ik heb er lang over nagedacht en vond dit de juiste stap. Het voelde ook het best aan.”

Maar eerst wil hij op een mooie manier afscheid nemen van Cercle. “Ik leerde hier veel bij en ben Cercle dankbaar. Ik kon bij de elite ook tegen de top spelen en dat was goed voor mijn ontwikkeling. Die gaat nu ook gewoon verder bij Winkel, want ik voel dat ik nog marge heb en stappen kan zetten. Ik sprak daarover met manager Patrick Rotsaert en trainer Jeffry Verhoeven. De West-Vlaamse mentaliteit zit ingeworteld in de club en dat is ook op mijn lijf geschreven.”

Aangeboden door onze partners