Hebben vrouwen met tattoos het moeilijker? “De resultaten zijn mindblowing”

Andy Peelman en Dina Tersago in Ze zeggen dat.© VTM

VTM start een nieuwe seizoen van Ze zeggen dat met de vraag of vrouwen met tattoos het moeilijker hebben dan vrouwen zonder. “De resultaten zijn mindblowing”, zegt presentatrice Dina Tersago.

Paul Demeyer

Het concept van Ze zeggen dat is ondertussen genoegzaam bekend. Dina Tersago en Andy Peelman toetsen urban legends op hun waarheid. Voor dit seizoen gaan ze onder andere na of het klopt dat touchscreens in de wagen gevaarlijker zijn dan alcohol, of Vlamingen niet durven te klagen op restaurant en of vrouwen in de garage meer betalen dan mannen?

De eerste aflevering donderdag houden ze de klassieker “vrouwen met tattoos hebben minder kansen” tegen het licht. Er worden drie testcircuits uitgezet.

(Lees verder onder de trailer van Ze zeggen dat)

:

Eerst worden de kansen van vrouwen met tattoos op de arbeidsmarkt getest. Dit doet Dina zelf: als tattoo-loze Rita en als getatoeëerde Tina. Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) moet op het einde concluderen: “Vrouwen zonder tattoos worden bijna drie keer zoveel uitgenodigd op gesprek dan vrouwen met tattoos. Het resultaat verbaasde mij ook. We hebben een gelijkaardig onderzoek gedaan op basis van etniciteit en daar zagen we ook verschillen maar die waren niet zo groot als hier.”

De resultaten van de tweede test zijn minder uiteenlopend: een tattoo-loze of getatoeëerde Dina maakt op datingsites evenveel kans.

Ze zeggen dat, vanaf 30 maart elke donderdag oml 20u35 op VTM.

Aangeboden door onze partners