Kajak Internationale Kajakmarathon in Gent

Coach Dries Corrijn organiseerde met Cano Club Gent Kajakmarathon in Gent: “Onze club zit volop in een groeifase”

Dries Corrijn finishte als tweede en leverde zo de beste Gentse prestatie af.© RR

Vorige zaterdag was de Gentse Graslei voor het tweede jaar op rij de aankomstplaats van de Internationale Kajakmarathon. Laurens Pannecoucke kroonde zich tot winnaar bij de senioren. Met deze West-Vlaming konden de Gentse organisatoren een topkajakker op het palmares noteren. De Koninklijke Cano Club Gent pakte zaterdag ook uit met twee toppers: Dries Corrijn en David Taboureau. Corrijn en Taboureau sloten in hun categorie de Gentse marathon zaterdag af met een tweede en vijfde plaats.

William Defraigne

Dries Corrijn is de coach van het organiserende Cano Club Gent. Na vier competitieloze seizoenen kleurde de winnaar van de World Series Marathon zijn wederoptreden in de marathon met een eervolle tweede plaats. “Met Laurens Pannecoucke kreeg de race over twintig kilometer een winnaar die helemaal niet misstaat op de erelijst”, zegt Corrijn. “De West-Vlaming was minuten sneller dan zijn tegenstanders en leverde een heuse topprestatie af.”

Dries en David Taboureau waren minuten trager dan Pannecoucke, maar de Gentse coach kon de resultaten best relativeren. “Het was voor ons ook een wederoptreden, waarmee we enerzijds onze club sportief in de kijker wilden peddelen en anderzijds onze groeiende competitiehonger op een leuke manier konden stillen”, zegt Dries Taboureau. “Alhoewel we ervan met volle teugen hebben genoten, weten we niet of dit een verlengstuk krijgt. De volgende race op de kalender van onze Gentse kajakclub wordt de Amsterdamse marathon. We zien wel of we daar opnieuw van de partij zullen zijn.”

Groeiend aantal leden

Voorlopig gaat de aandacht van Corrijn nu wel uit naar zijn vijftigtal jonge kajakkers die hij en zijn collega’s onder de vleugels hebben. “Onze club zit volop in een groeifase. We hebben een sterk en veelzijdig coachingteam. Momenteel bieden we elk wat wils, want de coaches kunnen beginners en gevorderden van elke leeftijd optimaal begeleiden. Ons ledenaantal kent ondertussen een constante progressie . Zo konden we vorige zaterdag al meer dan twintig deelnemers aan de start van de marathon brengen en we waren daarmee de sterkst vertegenwoordigde club.” Tot zijn grote voldoening zag Dries enkele jonge Gentse talenten schitteren. “Vijf jonge Gentenaren peddelden zich bij de top acht en worden dus onze wissel op de toekomst.”

Tweedaagse regatta

De Koninklijke Cano Club Gent pakt half mei uit met een tweede internationaal event. “Tijdens het weekend van 15 en 16 mei organiseren we op de Watersportbaan een tweedaagse regatta”, kondigt Corrijn aan. “Vele clubs uit verschillende landen lieten weten dat ze graag naar Gent willen komen. Deze internationale races worden dan ook het uithangbord van onze vereniging. Vorig jaar pakten we uit met een totaal vernieuwende editie, waarbij we onze jonge kajakkers lieten kennismaken met onze meest succesvolle atleten. Wij hopen dat die succesvolle editie 2022 onze Gentse talenten voldoende zal motiveren om enkele opvallende resultaten bij elkaar te peddelen. Wij zijn in elk geval van plan om een ruime armada de Watersportbaan op te sturen en hopen die jongeren opnieuw enkele grote stappen vooruit te zien zetten.”

Aangeboden door onze partners