Twitteraccount van Marjorie Taylor Greene geschorst na post over transgenders

Marjorie Taylor Greene© AP

Twitter heeft het officiële account van de Amerikaanse Republikeinse politica Marjorie Taylor Greene geschorst. Ze had het over een “Trans Dag van Wraak” na een schietpartij in de stad Nashville waarbij zes mensen om het leven kwamen.

jvhBron: BELGA

Marjorie Taylor Greene, een lid van het Huis van Afgevaardigden uit de meest extreme vleugel van rechts in de Verenigde Staten, plaatste dinsdag een screenshot van het nieuws op haar persoonlijke account en zei dat sommige berichten op haar officiële account geschorst waren vanwege het overteden van de Twitterregels.

LEES OOK. Dader schietpartij school in Nashville kon meerdere wapens kopen, ondanks behandeling voor “emotionele stoornis”

“Mijn officiële account van het Congres is geschorst voor zeven dagen omdat ik het plan voor gewelddaden van de Antifa-beweging op de ‘Trans Day of Vengeance’ heb vermeld. Op de dag na de massamoord op kinderen door een trans schutter”, tweette de Republikeinse afgevaardigde voor de staat Georgia.

Het hoofd veiligheid van Twitter, Ella Irwin, zei dat ze het platform moest “schoonvegen” om meer dan 5.000 tweets en retweets van de publicatie te verwijderen. “We ondersteunen geen tweets die aanzetten tot geweld, ongeacht wie de auteurs zijn”, zei ze op Twitter.

Op een school in Nashville, de hoofdstad van de staat Tennessee, werden maandag zes mensen gedood, onder wie drie kinderen. De schutter die tijdens de aanval werd gedood, Audrey Hale, werd door de politie geïdentificeerd als een vrouw die op sociale media mannelijke voornaamwoorden gebruikte.

Het Twitteraccount van Greene werd eerder al geschorst voor tweets over vaccins die indruisten tegen de regels van het sociale netwerk rond desinformatie over Covid-19, en voor valse beweringen over verkiezingsfraude.

Aangeboden door onze partners