Discussie over schrikstrook op Berlaarbaan houdt aan: “Geplande rijbaangeleiders maken fietspad nog gevaarlijker”

Tussen het fietspad en de rijbaan van de Berlaarbaan ligt een lager gelegen schrikstrook.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver -

De geplande rijbaangeleiders op de Berlaarbaan in Sint-Katelijne-Waver blijven voor animo zorgen. De gemeente wil plastic flappen op het fietspad zetten, maar volgens de oppositie wordt het daardoor net gevaarlijker voor fietsers. Zij blijven ervoor ijveren om de schrikstrook tussen de rijbaan en het fietspad te asfalteren.

Stijn Van de Sande

De discussie gaat over een strook tussen het fietspad en de rijbaan van de Berlaarbaan. Die schrikstrook ligt enkele centimeters lager dan het fietspad en kan daardoor gevaarlijk zijn voor fietsers die per ongeluk van hun baan afwijken en erin terechtkomen. Op die manier gebeurden er al verschillende ongevallen. Oppositiepartij Samen Anders en onafhankelijk raadslid Jos Ceulemans vragen daarom om de schrikstrook te asfalteren. Dat moet nieuwe valpartijen voorkomen.

Maar dat vindt de gemeente geen goed idee. Ze kiest ervoor om rijbaangeleiders aan te brengen op het fietspad. Dat zijn flexibele plastic flappen van een tiental centimeter hoog die fietsers weg moeten houden van de schrikstrook. “Maar het worden eerder schrikflappen”, zegt Tom Ongena (Samen Anders). “Het fietspad wordt zo nog smaller en onveiliger. Dat leidt tot ongerustheid bij fietsers. We vragen daarom om op zijn minst advies in te winnen bij de politie, de fietsersbond, de scholen en de seniorenverenigingen.”

Uitvoering wordt nog onderzocht

Dat voorstel werd door de meerderheid weggestemd. “We hebben in het verleden al advies ingewonnen over de rijbaangeleiders”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Het is ook nog niet zeker dat er effectief hoge flappen komen. We onderzoeken momenteel volop hoe we de zogenoemde redresseerstrook precies uitvoeren. Dat kan met hoge flappen, maar ook een lagere variant of kleinere elementen op het fietspad behoren tot de mogelijkheden. De ingreep kost zo’n 75.000 euro.”

Dat is een stuk minder dan de kostprijs van 250.000 euro voor het asfalteren van de strook. “Daar zijn we echt geen voorstander van, want het zou het fietspad net breder doen lijken waardoor fietsers en auto’s dichter bij elkaar gaan rijden”, vindt de burgemeester. “Via de rijbaangeleiders dwingen we de fietsers om achter elkaar te rijden en niet naast elkaar. Want het fietspad is eigenlijk te smal om naast elkaar te fietsen. Bovendien zouden het ook nog eens zotte kosten zijn, want over enkele jaren worden de rijbaan en de fietspaden van de Berlaarbaan volledig heraangelegd.”

Aangeboden door onze partners