‘Lukaku van de Kanaalzone’ scoorde 7 keer in één match en al 33 keer in één seizoen: “Ik kreeg al veel berichtjes van andere clubs”

Dylan Verstraeten© Nic Declercq

Sint-Kruis-Winkel/Assenede -

Romelu Lukaku legde er vier in het mandje tegen Zweden en Duitsland en Gift Orban scoort aan de lopende band in de Ghelamco Arena, maar dat verbleekt bij de prestatie van Dylan Verstraeten (27) afgelopen weekend. De spits van FC Sint-Kruis-Winkel bezwangerde het doel maar liefst zeven keer.

Stefan Smet

Met zeven doelpunten vertolkte Dylan Verstraeten het voorbije weekend dan ook een hoofdrol in de 8-0-overwinning van FC Sint-Kruis-Winkel tegen rode lantaarn Zomergem. Toegegeven, een tegenstander die dit seizoen nog geen enkel punt sprokkelde en wel vaker dienst doet als kanonnenvlees. “Dit was toch een primeur in mijn loopbaan. Anderzijds rekende ik wel op enkele doelpunten, want stiekem hoopte ik mijn doelpuntenproductie wat op te drijven.”

Ondertussen heeft Verstraeten dit seizoen al 33 doelpunten achter zijn naam staan. Ruimschoots voldoende om te mogen dromen van een lucratieve transfer, toch? “Totaal niet! Tijdens de winterstop kreeg ik heel wat berichtjes van andere clubs, maar toen had ik al beslist om Sint-Kruis-Winkel trouw te blijven. We wonnen trouwens de tweede periodetitel en zijn daardoor al zeker van de eindronde. Vorig seizoen liep het fout in de laatste wedstrijd van de eindronde, maar nu willen we echt de promotie naar 2de Provinciale afdwingen.”

Rituelen

Verstraeten heeft geen lange lijst met rituelen om in bloedvorm aan de aftrap te verschijnen. “Enkel bij de opwarming probeer ik altijd als voorlaatste de sprintoefening af te werken. Noem het een lichte vorm van bijgeloof”, zegt de 27-jarige aanvaller, die ook niet telkens een gebraden duifje of een grote portie pasta verorbert op ‘matchday’. “Voor de wedstrijd eet ik eigenlijk zelfs niet zoveel, geef mij maar een lichte maaltijd.”

Bovendien wil Verstraeten de collectieve prestatie van Sint-Kruis-Winkel, dat uitkomt in 3de Provinciale A, zeker niet minimaliseren. “Je wint niet toevallig met 8-0. De groep was ook belust op revanche na een matige één op negen. We werden de voorbije weken geteisterd door blessures en vorige zaterdag konden we nog eens met een voltallige selectie voetballen. Deze zege doet dan ook enorm deugd en zorgt echt voor een flinke boost.”

Landbouwvoertuigen

De trefzekere aanvaller heeft ook nog een gewone job en blijkt een echte familieman. “Ik werk op de afdeling internal sales bij Trelleborg, een producent van banden voor landbouwvoertuigen, heftrucks en andere zware machines. Daarnaast ben ik al twaalf jaar samen met mijn vriendin Laura en sinds kort wonen we in Assenede, waar we ons eigen huisje hebben gebouwd. Zij is ook mijn grootste supporter en elke keer als ze kan – want ze heeft een drukke job - is ze van de partij om mij aan te moedigen (lacht).”

Aangeboden door onze partners