Fikse celstraf voor twee twintigers die man bijna doodslaan voor karige buit

© rr

Roeselare/Wevelgem/Menen -

Op 11 augustus vorig jaar overvielen Bodi D. (21) en Sam V. (21) een man in Roeselare. De man werd zodanig toegetakeld dat hij in levensgevaar verkeerde en dat voor een schamele buit. Het levert hen respectievelijk een celstraf van 2 jaar en 18 maanden op.

Joerie Dewagenaere

Dat ze bedreigd werden door cocaïnedealer Mehdi uit Menen. Dat hij hun vriendin zou ontvoeren. Of zelfs een oog zou uitschieten met een pistool. Het duo had heel was excuse klaar voor de wel erg zware feiten die ze pleegden.

Op 11 augustus 2022 deed Sam V. (21) uit Wevelgem zich voor als een pakjesbezorger wanneer hij aanbelde bij een man uit Roeselare. Toen die de deur opendeed sprong ook Bodi D. tevoorschijn. De ene hield hem vast, de andere sloeg hem. Ze bedriegden hun slachtoffer ook met een alarmpistool.

Levensgevaar

Het resultaat: Vier open wonden in het achterhoofd, twee te naaien wenkbrauwen, een gebroken neus, een rugwervel verschoven. De man verkeerde zelfs even in levensgevaar. De buit: wat tabak, een zonnebril en wat cash geld – al waren ze uit op een grote partij cash en cannabis die in de dampkap zou verstopt zijn.

Het bleef niet bij deze ene misdaad voor het duo. Twee weken later stalen ze ook geld, een laptop en een projector uit het appartement van de buren van D. Omdat ze naar zijn zeggen zijn meubels hadden gepakt. Daarbij kreeg het duo de medewerking van Dylan D., die tegenwoordig in Kortrijk woont.

Bedreigd of niet, de rechter achtte de feiten ernstig. Hij veroordeelde Bodi D. tot een celstraf van twee jaar effectief. Sam V. kreeg 18 maanden voorwaardelijk, met uitzondering van de voorhechtenis. Voor Dylan D. kreeg van de rechter een jaar effectief.

Aangeboden door onze partners