Voetbal  4de provinciale B Sparta Petegem B

Coach Dominiek Colpaert wil met titel afscheid nemen van Sparta Petegem B: “Deze jonge ploeg is klaar voor stap naar derde”

Eentje uit de oude doos: Dominiek Colpaert speelde onder andere in het seizoen 2009-2010 voor de eerste ploeg van Sparta Petegem.© Marc Van Hecke

In vierde provinciale B blijft het een spannende titelstrijd tussen leider Zevergem Sportief en Sparta Petegem B. De Spartanen wonnen met 1-8 bij JV De Pinte B en verstevigden hun tweede plaats op één punt van hun enige titelconcurrent. Coach Dominiek Colpaert is bij Sparta Petegem B aan zijn derde en laatste seizoen toe en hoopt er in schoonheid afscheid te nemen.

Johan Polet

“Het was tegen De Pinte B een speciale wedstrijd, want het was de enige reeksgenoot waartegen wij dit seizoen nog geen punt hadden gepakt”, aldus Colpaert. “We verloren de heenmatch op eigen veld met 0-1. We werden toen door een individueel foutje op achterstand gezet waarna we niet meer de kracht en creativiteit hadden om terug te slaan. Ik moest in die partij veel verschuivingen door voeren, maar dit was geen excuus voor die nederlaag. Er bleven in die wedstrijd te veel jongens onder het niveau dan van hen mag worden verwacht. We hebben dit ongelukkige puntenverlies zaterdag rechtgezet. We leidden aan de rust met 0-3 via twee treffers van Jari Van Thuyne en een doelpunt van Jules De Cuyper. We kwamen na de rust niet meer in de problemen en vonden via treffers van Sebastiaan De Koker, Robbe Laroche, Xander De Waele en De Cuyper nog viermaal de weg naar doel.”

“De 0-1-nederlaag tegen De Pinte B was het startsein voor een uitstekende periode met elf wedstrijden op een rij zonder verlies. Inclusief de zege tegen VC Zwijnaarde B, dat intussen uit competitie werd genomen. Op de slotdag staat de topper tegen Zevergem Sportief op de kalender. Het komt er nu op aan om in de komende drie duels geen puntenverlies op te lopen. We wonnen in de voorgaande weken verdiend, maar niet zonder slag of stoot van bescheiden teams als Eendracht Machelen B en VW Gijzel-Oosterzele B. Wij hebben met een thuismatch tegen VV 9000 Gent nog één duel met een ploeg uit de top zes. Zevergem Sportief neemt het nog op tegen SK Ooidonck Leerne, dat ook in strijd is voor een plaats in de eindronde.”

Verrassing

“Het was voor mij een verrassing dat mijn overeenkomst niet werd verlengd”, bekent Colpaert. “Ik had het gedurende een week moeilijk met die beslissing, maar heb nadien de knop omgedraaid. Ik wil uit respect voor de club en als ex-speler van de eerste ploeg hier niet veel over kwijt. Ik hoop met een titel in schoonheid te stoppen. In het andere geval gaan we proberen om via de eindronde te promoveren. Deze jonge ploeg is klaar om de stap naar derde provinciale te zetten. De promovendi van vorig seizoen doen het bijna allemaal goed. Sparta Petegem B zal in derde provinciale iedere week haar beste niveau moeten halen om punten te pakken. Dit wordt een mooie uitdaging en is een logische stap in de carrière van die jonge spelers.”

Aangeboden door onze partners