Stad start onderzoek naar impact van nieuw ziekenhuis op mobiliteit

Tijdens het infomoment in januari waren er vooral heel wat vragen over de mobiliteit rond de nieuwe ziekenhuiscampus.© VDT

Tienen -

De stad Tienen gaat een bereikbaarheidsplan laten opmaken voor de toekomstige ziekenhuissite langs de Houtemstraat.

Vanessa Dekeyzer

Het regionaal ziekenhuis bereidt momenteel de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor met betrekking tot de bouw van een nieuw ziekenhuis op de site van Sint-Jan, gelegen tussen de Houtemstraat en Oplintersesteenweg. Voor deze aanvraag wordt een milieueffectenrapport opgesteld, waarbij ook de impact op de mobiliteit bekeken wordt.

LEES OOK. Omwonenden buigen zich over aangepast plan voor nieuwbouw ziekenhuis: “Buurt ligt vooral wakker van één aspect”

“De stad Tienen wil bijkomend onderzoeken hoe de rijrichtingen in deze omgeving geoptimaliseerd kunnen worden”, vertelt schepen van Mobiliteit Liesbeth Vanderloock (CD&V). “Daarom laten we een bereikbaarheidsplan voor deze site opmaken. Zo zal er onderzoek gebeuren naar de intensiteit van het gemotoriseerd verkeer en fietsers, de optimale rijrichting in de Houtemstraat en op de Oplintersesteenweg en de gevolgen van een aanpassing van de rijrichtingen op de verkeersdoorstroming op de vesten.”

Het schepencollege keurde de opstart van dit bereikbaarheidsplan goed. Het plan zal een aanvulling vormen op het bereikbaarheidsplan voor de Tiense binnenstad dat donderdag aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Aangeboden door onze partners