Voetbal 2de afdeling VV A KRC Gent

KRC Gent prijkt plots op de tweede plaats: “Alles ligt heel dicht bij elkaar”

Coach Jannes Tant (rechts) is tevreden dat zijn ploeg zich herpakte na de mindere prestatie tegen KM Torhout: “Ik zag zaterdagavond een scherpe reactie van mijn ploeg.”© Nic Declercq

Dankzij een nipte 1-0-overwinning tegen Jong Cercle prijkt KRC Gent op een gedeelde tweede plaats in de rangschikking. Coach Jannes Tant beseft dat de prijzen pas helemaal op het einde worden uitgedeeld. “Het worden nog zeer spannende weken voor de tweede tot de vijfde plaats”, beseft Tant.

Stefan Smet

“Ik ben heel tevreden, niet alleen om de zege maar ook en vooral omwille van onze reactie na die pandoering in Torhout”, blikt Jannes Tant met een goed gevoel terug op de partij tegen Jong Cercle. “In Torhout was het op alle vlakken echt niet goed, noem het een collectieve offday. Ik zag zaterdagavond een scherpe reactie van mijn ploeg tegen een sterke tegenstander, die uiteindelijk toch meer verdiende. Dankzij twee prima reddingen van Mathias Wyngaert bleven we overeind en dat zal hem ook deugd doen nadat hij de voorbije weken enkele foutjes maakte.”

Bovendien was de tegenstander ook allesbehalve van de poes. “Jong Cercle is een gretige groep die niet toevallig zo hoog gerangschikt staat”, weet Tant. “Het moest dan ook op karakter gebeuren, want voor één keer moesten wij het spel ondergaan. Dat kan gebeuren, maar normaal hebben wij het meeste balbezit. Deze keer moesten we zeker voor rust het initiatief aan Jong Cercle laten. Na rust konden we dankzij een positiewissel iets meer dreigend uit de hoek komen. Dat is ook meteen weer een leermoment voor deze jonge groep.”

Zege over de streep trekken

“We moesten in de eerste helft enorm veel verdedigen en ook na de rode kaart van Justin Pieters in de tweede helft, moesten we opnieuw vol aan de bak. We gaven echter niet zo veel weg en dat is zeker de verdienste van de groep die vooral na de pauze een goed blok vormde. De wil was echt aanwezig om die overwinning over de streep te trekken. Na een moeilijke maand gingen we ook nog eens met de billen bloot tegen Torhout. Uiteindelijk boeken we nu een prima resultaat, maar we waren dan ook goed voorbereid en konden ook rekenen op een goede doelman en een gretige spelersgroep die op de juiste momenten de counter hanteerden”, aldus de coach.

Plaats in top vijf

Toch blijft Jannes Tant heel rustig en schuwt hij de grote uitspraken. “We staan nu op een gedeelde tweede plaats. Op uitzondering van leider KSC Lokeren -Temse, die afgescheiden aan de leiding staat, ligt alles heel dicht bij elkaar en het worden nog zeer spannende weken voor de tweede tot de vijfde plaats. Ik ben niet bezig met die eindronde. Onze doelstelling blijft een plek in de top vijf. Met ons huidig niveau mogen we tevreden zijn dat we in deze pittige competitie zo hoog kunnen eindigen. Met uitduels tegen RFC Wetteren en KVV Zelzate, is ons programma de komende weken zwaar”, aldus nog de afscheidnemende coach van KRC Gent, die zich niet wil vastpinnen op een bepaalde stek in de eindrangschikking.

Aangeboden door onze partners