Voetbal  2de provinciale A  Euro Kraainem

Kraainem staat op één zege van de titel: “Na de ontgoocheling van vorig jaar zijn we gewoon op de ingeslagen weg doorgegaan”

Gregory Vanmelkebeke. “De titel ligt voor het grijpen, maar we zijn er nog niet.”© Kms

Vergeet de Ronde van Vlaanderen, bij Kraainem zitten ze met titelkoorts. Winst zondag bij rode lantaarn Borchtlombeek en de troepen van Gregory Vanmelkebeke zijn helemaal zeker van het kampioenschap in tweede provinciale A.

Wim Redant

“We deden zaterdag een prima zaak na een felbevochten zege tegen Huizingen, dat zich dubbel plooide met het oog op de strijd voor de derde periodetitel”, zegt Vanmelkebeke. “Xavier Schmidt brak de ban op het uur, maar tien minuten later moesten we met tien verder na een rode kaart voor Alex Ghailani. Bovendien misten we onze spits O’Brien. Daags na onze wedstrijd hadden we zelfs al kampioen kunnen zijn als Hoeilaart puntenverlies zou geleden hebben, maar het won vlot van Machelen. De titel ligt voor het grijpen, maar we zijn er nog niet. Vorig jaar dachten we ook dat we er waren na die 2-0-zege tegen Hoeilaart in de heenmatch van ons barrageduel, maar uiteindelijk liep dat ook nog mis. We blijven dus op onze hoede.”

Met een bezoek naar het al veroordeelde Borchtlombeek krijgt Kraainem zondag al meteen de ideale kans om direct toe te slaan. “Uiteraard willen we liefst zondag de titel al op zak steken. Met Aaron Rosseels en Alex Ghailani stonden in vergelijking met vorig seizoen slechts twee nieuwe spelers tussen de lijnen. De twee andere nieuwkomers Karim Bahhodh en Maxime Duson kwamen minder aan bod. Na de ontgoocheling van vorig jaar zijn we gewoon op de ingeslagen weg doorgegaan.”

Unionist tot in de kist

Vanmelkebeke stond in het verleden ook nog even aan het roer bij Union Sint-Gillis, een herinnering die de coach uit Sint-Pieters-Woluwe nog altijd koestert. “Eens Unionist, altijd Unionist, zeggen ze weleens. Wel, dat gezegde geldt ook voor mij. Ik hou nog steeds contact met mijn toenmalige afgevaardigde die intussen bij Woluwe-Zaventem zit. Union is een onwaarschijnlijk succesverhaal aan het neerpennen, samen met de opgang van RWDM is dat een zegen voor het Brusselse voetbal.”

Aangeboden door onze partners