Escaperoom laat je kennismaken met welzijnsopleidingen

Bij de ‘escaperoom’ moet je zes opdrachten binnen een goed uur tot een goed einde brengen, en tussendoor leer je van alles over de nieuwe opleidingen.© RR

Geel, Turnhout -

Thomas More ontwikkelde voor een opendeurmoment een soort escaperoom om de eigen gezondheids- en welzijnsopleidingen onder de aandacht te brengen. Dat spel wil de hogeschool nu uitlenen aan middelbare scholen.

Hans Otten

Tijdens de Belevingsdagen krijgen jongeren uit de derde graad van het middelbaar onderwijs de kans om op de hogeschoolcampussen van Thomas More kennis te maken met het uitgebreide opleidingsaanbod. Omdat de gezondheids- en welzijnsopleidingen al langer merkten dat het vaak moeilijk is om duidelijk uit te leggen waar zij voor staan, bedachten zij een opvallend alternatieve methode om dat op een prettige manier over te brengen.

“Er is een groot aanbod aan opleidingen en soms zie je door het bos de bomen niet meer”, klinkt het. “Daarom hebben we deze unieke escaperoom ontwikkeld. Het is een educatieve game waarbij studenten op een speelse manier ontdekken wat we als hogeschool, maar ook wat het werkveld voor hen in petto heeft en waar hun interesses en talenten liggen.”

Code kraken

De deelnemers krijgen één uur de tijd om zes opdrachten te vervullen en de code te kraken. In ieder van die opdrachten komen de vaardigheden uit telkens een andere opleiding aan bod: Ergotherapie, Orthopedie, Sociaal Werk, Maatschappelijk Werk, Orthopedagogische Begeleiding en HR-Support.

“De reacties tijdens de Belevingsdagen waren zo positief dat we besloten om onze escaperoom aan te passen zodat we die eenvoudig aan middelbare scholen kunnen uitlenen. Het spel bevat ook een handleiding voor de leerkracht zodat het volledig zelfstandig in een klas gespeeld kan worden. Een bezoek aan een opleiding kan natuurlijk altijd afgesproken worden.”

De spelboxen zijn af te halen op de campussen van Thomas More in Geel of Turnhout.

www.thomasmore.be

Aangeboden door onze partners