Bieden vanaf 5 miljoen euro: enorm loods van NMBS aan Gent-Sint-Pieters staat te koop en wonen is de hoofdbestemming

Het gebouw is bijna 6.400 vierkante meter groot en staat al enkele jaren leeg.© NMBS

Gent -

De NMBS verkoopt een gebouw van bijna 6.400 vierkante meter tegenover het station van Gent-Sint-Pieters. De loods werd gebruikt als opslagruimte, maar staat al enkele jaren leeg. Bieden op het terrein kan vanaf 5 miljoen euro.

Fien Lakiere

Vlak bij het Sint-Pietersstation, tussen de Koningin Fabiolalaan, de Tenderstraat en de Aaigemstraat, zit een groot gebouw van de NMBS verstopt. Het terrein bestaat uit verschillende loodsen en heeft een totale oppervlakte van 6.373 vierkante meter. De NMBS biedt de “industriële site met mogelijkheid tot ontwikkeling” te koop aan op haar website.

“Gelegen op een prachtlocatie vlak bij het station van Gent-Sint-Pieters, één van de grootste stations van Vlaanderen”, aldus de NMBS. “Het Citadelpark en het bruisende stadscentrum liggen op wandelafstand. De site is uiteraard goed bereikbaar met de trein en andere openbare vervoersmodi (bus, tram,...), maar ook de verschillende autosnelwegen (E40, E17) zijn vlot bereikbaar.” (lees verder onder foto)

Het gebouw bevindt zich schuin tegenover de kantoorgebouwen aan het station.© NMBS

Enkel langs de Fabiolalaan is een stuk van het terrein zichtbaar.© NMBS

“We hebben de site niet meer nodig voor onze openbare dienstverlening en willen ze valoriseren”, zegt woordvoerder Bart Crols. “Het gebouw staat al enkele jaren leeg, en het is niet de bedoeling dat we zulke gebouwen aanhouden of ze laten leegstaan.”

Wonen als nieuwe bestemming

Vroeger werden de loodsen gebruikt als opslagplaats, ook door andere bedrijven en voor de werf van het Sint-Pietersstation. Een beschermd monument is het niet. “Het terrein heeft wonen als hoofdbestemming, met daarnaast beperkte ruimte voor kleinhandel of kantoren”, zegt Crols. “Het is een marktbevraging, dus iedereen kan een bod doen.”

Vanaf vijf miljoen euro gaat het terrein naar een nieuwe eigenaar. Bieden kan tot begin juli. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om het terrein te bezoeken op 18 april.

De verkoop doet denken aan die van de voormalige treinwerkplaats Arsenaal in Gentbrugge. Daar ging het echter om een veel groter terrein, dat uiteindelijk verkocht werd voor een veelvoud van de vraagprijs van 30 miljoen euro.

Geïnteresseerden kunnen het terrein bezoeken op 18 april© NMBS

Aangeboden door onze partners