Steenrijke barones Myriam Ullens doodgeschoten door stiefzoon

Barones Myriam Ullens, een in Wallonië bekende zakenvrouw en filantrope, is woensdagochtend doodgeschoten door haar stiefzoon. Dat meldt La Dernière Heure. Het parket van Waals-Brabant beaamt dat er een vrouw werd doodgeschoten, maar wil de identiteit niet bevestigen.

jvhBron: La Dernière Heure, La Libre

Nicolas Ullens (58) schoot zijn 70-jarige stiefmoeder woensdagochtend omstreeks 10 uur om een ​​nog onbekende reden dood, voor de woning van zijn vader en diens tweede vrouw in het Waals-Brabantse Ohain, een deelgemeente van Lasne. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar konden enkel het overlijden nog vaststellen.

Een parketmagistraat, het gerechtelijk labo, een wetsdokter, en een ballistisch expert kwamen ter plaatse. Ullens werd ter plaatse opgepakt, en wordt woensdag ondervraagd door de politie. De man zou woensdag nog moeten verschijnen voor de onderzoeksrechter, die moet beslissen over zijn verdere aanhouding.

Erfeniskwestie?

Myriam Ullens was getrouwd met baron Guy Ullens, een Belgische zakenman, mecenas, filantroop en verzamelaar van hedendaagse kunst. Zijn fortuin wordt door gespecialiseerde bronnen geschat op meer dan 2 miljard euro. Het koppel staat in Wallonië vooral bekend om hun indrukwekkende kunstverzameling en hun liefdadigheidsacties.

De vrouw lag al langer in conflict met haar stiefzoon omtrent enkele erfeniskwesties. Volgens sommige bronnen zou de vrouw het fortuin van haar echtgenoot, die een beroerte heeft gehad, namelijk verkwisten.

Nicolas Ullens is een voormalige agent van de Belgische Staatsveiligheid. Zijn naam werd in het verleden genoemd tijdens een onderzoek naar schending van het beroepsgeheim.

Onze reporter Marc Klifman dook enkele jaren geleden in de kronieken van welgestelde families van het land, en ontdekte dat er achter perfecte portretten soms grote drama’s schuilen.

 

Het advocatenkoppel dat alles leek te hebben, tot het voorbij was: van een dreamteam naar een tragisch familiedrama

Lees meer 

 

De duistere geschiedenis van een van de rijkste families in België: “Ze boden ons geld, maar ons kind was niet te koop”

Lees meer

 

Lees hier alle afleveringen van de reeks 'Het komt voor in de beste families'. 

Aangeboden door onze partners