Tiensesteenweg twee dagen afgesloten voor nieuwe laag asfalt

© Streetview

Lubbeek/Tielt-Winge -

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht volgende week maandag en dinsdag behoorlijke hinder op de Tiensesteenweg tussen Lubbeek en Tielt-Winge. Die wordt immers gedeeltelijk afgesloten voor werken.

Hannelore Smitz

Over een afstand van 2,2 kilometer worden overdag asfaltherstellingen uitgevoerd. De gewestweg en aansluitende zijstraten zijn daarom twee dagen volledig afgesloten tussen de kruispunten met de Patrijkstraat en de Meenselstraat. “De asfaltlagen op de Tiensesteenweg worden op verschillende zones tussen de kruispunten met de Patrijkstraat en de Meenselstraat vernieuwd. De aannemer freest het oude wegdek weg en brengt er een nieuwe laag asfalt met nieuwe markeringen aan”, klinkt het.

Om de werken snel en veilig te kunnen uitvoeren zal de Tiensesteenweg overdag volledig afgesloten worden tussen de Patrijkstraat en Meenselstraat. Ook de aansluitende zijstraten Grotendries, Peerdsweidestraat, Lubbeekstraat, Wingestraat, Bellestraat, Schoofstraat en Binkomstraat zijn aan de kant van de gewestweg afgesloten. “Voor fietsers kan het gevaarlijk zijn om in de werfzone te fietsen door de aanwezigheid van grote machines. Zij verplaatsen zich best via de parallelle zijstraten”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners