Frankrijk verbiedt e-step voor kinderen tot 14 jaar

Frankrijk verbiedt de elektrische step voor iedereen onder de 14 jaar. Verder gaan de boetes voor overtredingen met de e-step fors omhoog.

jvhBron: BELGA

De regering hoopt daarmee de overlast te beperken van het vervoersmiddel dat in korte tijd uiterst populair is geworden, maar ook weerstand oproept. Het aantal doden en zwaargewonden door ongevallen met de elektrische steps steeg explosief. Ook de ‘anarchie’ bij de zelfbedieningsverhuur veroorzaakt spanningen, vooral in de Franse hoofdstad Parijs. Daar is zondag een referendum dat zou kunnen leiden tot een volledig verbod.

Het plan van de Franse regering beoogt een “verzoening” te bereiken. E-steps kunnen een kans zijn als het goed wordt geregeld, aldus de minister van Verkeer. De verhoging van de leeftijdsgrens van 12 naar 14 jaar moet daartoe bijdragen. Ook moeten de steps voortaan zijn voorzien van remlichten en richtingaanwijzers.

Ook buiten Frankrijk wordt geleidelijk de regelgeving rond e-steps aangescherpt, zoals in Rome, Lissabon, Stockholm en Oslo. In bijvoorbeeld Barcelona en Montreal zijn ze inmiddels verboden.

Aangeboden door onze partners