Dronkenman duwt treinbegeleider en neemt zijn sleutel af: drie maanden cel gevraagd

© Belga

KORTRIJK -

Een treinbegeleider die een dronkenman de toegang tot de trein wou ontzeggen, is slachtoffer geworden van agressief. Het kwam tot een duw- en trekwerk tussen de conducteur en Mike S. (40) uit Elsene. Die riskeert drie maanden cel en 400 euro boete.

Jonathan Folens

De feiten dateren al van 26 oktober 2021 en vonden plaats op een perron van het station van Kortrijk. De trein tussen Gent en Komen was net gearriveerd en Mike S. sprak de conducteur aan om te vragen wat de eindbestemming van de trein was. De man was echter duidelijk onder invloed van alcohol en toen de treinbegeleider vroeg naar zijn vervoersbewijs, nam hij de benen.

Even verder viel S. nog wat andere mensen lastig dus toen hij even later opnieuw bij de conducteur kwam, besloot die hem de toegang tot de trein te ontzeggen. Daarop werd S. agressief. In het duw- en trekwerk nam hij bovendien de sleutel af die de conducteur gebruikt om de trein af te sluiten. Mike S. werd nadien korte tijd opgesloten wegens openbare dronkenschap, maar zonder verder gevolg. Pas een jaar later werd hij opnieuw opgepakt voor openbare dronkenschap en toen ook verhoord over het incident met de treinbegeleider.

Hij was niet aanwezig op zijn proces. Vonnis op 26 april.

Aangeboden door onze partners