Elke week kunnen 150 jongeren indoor voetballen in vernieuwde Sportschuur van KVK Jeugdacademie

© loh

Kortrijk -

De sociaal-sportieve werking van de stad Kortrijk heeft een extra uitvalbasis op de KVK Jeugdacademie. De Sportschuur is opgeknapt en voorzien van kunstgras. Ook KV Kortrijk kan er terecht.

Kris Vanhee

Op de terreinen van de KVK Jeugdacademie op Overleie, vroeger Stade Kortrijk, opende woensdag een vernieuwde Sportschuur. Deze Sportschuur is een nieuwe stap in de ondersteuning van sociaal-sportieve initiatieven in Kortrijk. Elke week zullen 150 kinderen en jongeren het gebouw kunnen gebruiken voor sport en vrije tijd. Ook de jeugdopleiding van KV Kortrijk maakt gebruik van het gebouw. KV Kortrijk neemt ook het dagelijks beheer op zich.

De aanleg van het kunstgrasveld kostte 23.700 euro. “De opwaardering van de Sportschuur maakt deel uit van een breder plan om kwaliteitsvolle infrastructuur voor de sociaal-sportieve initiatieven uit te bouwen”, aldus schepen van Sociale Zaken Philippe De Coene (Vooruit). “We doen jong talent groeien en tonen alle Kortrijkse kinderen en jongeren dat ze het waard zijn. Ook zij die soms het gevoel hebben uit de boot te vallen.”

“We investeren ook 100.000 euro in nieuwe pleintjes. Het herstellen van de ondergrond en het plaatsen van een omheining aan het pleintje bij KSV Kortrijk, een kunstgrasveld in het Pradopark en de omvorming van het oude tennisterrein op de site Wembley tot een nieuw omnisportveld horen daarbij. Ze zijn altijd toegankelijk voor sociaal-sportieve activiteiten.”

Fitnessruimte

Voor het gebruik van de Sportschuur worden tijdsblokken voorzien voor de sociaal-sportieve initiatieven. “Elke avond en in het weekend kunnen die jongeren er terecht”, zegt schepen van Sport Wouter Allijns (Team Burgemeester). “Overdag maakt het gebouw, waar ook een fitnessruimte is voorzien, deel uit van de jeugdopleiding van KV Kortrijk.”

De realisatie hoort bij het Actieplan Jong Kortrijk Talent. “Daar is het sociaal-sportieve een belangrijke partner”, zegt Mohamed Cabdulkadir, initiatiefnemer van de vzw Himilo. Die staat voor sociaal-sportieve voetbalwerking.

Aangeboden door onze partners