Oliebollen, botsauto’s en een bang hartje: met de Buffalo’s een middag naar de foor

Orban en Vadis in attractie Air Maxx.© fvv

GENT -

Wie woensdagnamiddag op de foor in Gent was, kon er wel eens een KAA Gent-speler tegen het lijf lopen. Naar goede gewoonte zakten de spelers af naar het Sint-Pietersplein voor de Buffalodag op de Halfvastenfoor. Fans konden er met hun favoriete speler in de botsauto’s.

Laura Moens

“Zijt ge zeker?”, riep een van de trainers naar Matisse Samoise. De middenvelder stond op dat moment voor een gigantische attractie op de Halfvastenfoor. Met een bang hartje waagde hij zich toch met de andere spelers in de enorme swing.

Minder fan van die attractie? Gift Orban. Hij bleef langs de kant staan en maakte van de gelegenheid gebruik om met heel wat fans op de foto te gaan. “Orban! Orban!”, jong en oud riepen de naam van de populaire aanvaller in de hoop om een selfie met de speler te strikken. (lees verder onder de foto)

Heel wat fans gingen met Orban op de foto.© lmd

Fans ontmoeten

“Ik vind dit fantastisch”, zegt Orban. “Het is mijn eerste keer hier op de kermis, maar het is fijn om alle fans te zien.” Iets wat Laurent Depoitre alleen maar kan beamen: “Een fantastische manier om de fans te ontmoeten”, zegt hij terwijl hij zijn beurt afwacht aan de Air Maxx. “En ik laat mij wel eens graag gaan in verschillende attracties (lacht).”

Ook Isa Dekker van KAA Gent Ladies amuseert zich. De aanvalster is voor de eerste keer op de Gentse foor. “Het is leuk om hier deel te kunnen van uitmaken”, vertelt ze enthousiast. Het is de eerste keer dat ladies ook van de partij zijn. (lees verder onder de foto)

In een botsauto met Hugo Cuypers? Een droom!© fvv

Na een aantal attracties belanden de spelers in de botsauto’s. Een ritje met hun fans kon ook dit jaar niet ontbreken. Jonge fans zaten naast doelman Paul Nardi of aanvaller Hugo Cuypers te glunderen. En de spelers hielden zich niet in. Het ging er stevig aan toe.

Afsluiten met oliebollen dan maar? Gift Orban speelt er nog snel drie naar binnen, maar ook Matisse Samoise en Odjidja-Ofoe Vadis zijn fan. En de oliebollen werden deze keer niet door het vast personeel gemaakt. Drie enthousiaste speelsters van KAA Gent Ladies hebben ze met liefde gemaakt.

Gift Orban genoot van de oliebollen.© fvv

Aangeboden door onze partners