Film over Robbie Williams is eindelijk in de maak

© EPA-EFE

De biopic over het succesvolle leven van de Britse zanger Robbie Williams is -bijna- een feit. Het moest nog geheim blijven, maar de eerste opnames zijn enkele dagen geleden ingeblikt. Better Man moet in 2024 in de zalen verschijnen.

Tom Vets

Het nieuws is uitgelekt omdat er foto’s van de opnames bij een van de Britse tabloids zijn terechtgekomen. Op de foto’s is een jonge versie van de groep Take That te zien die danst op straat. De film behelst zowat het hele leven van de zanger. In de film is Robbie Williams als zichzelf te zien op latere leeftijd, maar de jongere versie van de artiest wordt gespeeld door acteur Jonno Davies en die staat ook op de foto’s. In de film staat de opkomst van Robbie als succesvol artiest centraal.

Williams speelde al tien jaar met het idee om zijn leven te verfilmen. Al in 2013 liet hij in interviews optekenen erg enthousiast te zullen reageren ‘mocht een filmstudio zo gek zijn om mijn leven te verfilmen’. “Ik ben dol op theatershows en musicals. Ik zou echter niet weten wie mij zou moeten spelen, dus ik zou het zelf moeten doen“, voorspelde hij toen al.

Williams stelde een belangrijke voorwaarde. Het moest een gedegen regisseur zijn die de film zou maken. Die belofte is ingelost. Michael Gracey was verantwoordelijk was voor de succesvolle film The Greatest Showman met Hugh Jackman. Williams heeft al ruim dertig jaar succes. Hij stapte als eerste uit Take That, en dat legde hem geen windeieren. Het aantal tophits is niet te tellen.

Aangeboden door onze partners