Nieuwe film van regisseur Scorsese met Leonardo DiCaprio verschijnt in oktober in de bioscoop

Martin Scorsese werkte eerder met Leonardo aan Gangs of New York en The Aviator.© ISOPIX

In het najaar komt de langverwachte nieuwe film van regisseur Martin Scorsese (80) in de zalen. Geen verrassing: opnieuw doet de gelauwerde filmmaker een beroep op zijn lievelingsacteur Leonardo DiCaprio (48).

Tom Vets

Goed nieuws voor filmfanaten want de release van Killers of the flower moon werd eerder al maandenlang uitgesteld. De film draait vanaf oktober in de zalen en zal reeds in de loop van november kunnen gestreamd worden op Apple TV+. De realisatie van de film was geen evidente klus. Meermaals werd meegedeeld dat er meer tijd nodig was dan was voorzien.

Killers of The Flower Moon is een westernfilm met de jaren twintig als decor. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Grann uit 2017 en geeft een beeld van de Indianenmoorden op de Osage-stam. Robert De Niro en Leonardo DiCaprio zullen de hoofdrollen vertolken. Scorsese en Dicaprio zijn ook met hun productiemaatschappijen bij de film betrokken en verdienen er dus nog wat extra mee. Met een budget van 200 miljoen dollar deed geen enkele andere film in de Amerikaanse staat Oklahoma beter. Vanwege de hoge kostprijs kwam ook Apple mee aan boord.

Martin Scorsese werkte eerder met Leonardo aan tal van populaire en door critici geprezen films zoals Gangs of New York en The Aviator. Filmkenners roemen Scorsese als een van de beste filmmakers uit zijn generatie.

Aangeboden door onze partners