Hoe hebben de kijkers van ‘Assisen’ geoordeeld: was Eveline daadwerkelijk onschuldig?

De voorbije weken werden er heel wat mogelijke daders geopperd.© Play4

Eveline Van Laecke is onschuldig. Dat oordeelde de kijker na zes afleveringen waarin het proces werd getoond waarin ze terechtstond voor de moord op Samuel Indria. Maar was dat ook terecht? Woensdagavond werd de ware toedracht van de feiten getoond.

Tom Vets

Zoals de kijkers van Assisen weten werd Samuel Indria vermoord tijdens de nacht, volgend op de première van een nieuwe voorstelling waarin voor het eerst Eveline niet meer de hoofdrol mocht spelen. Het kwam na afloop buiten aan de schouwburg tot een hoogoplopende ruzie met veel emoties. Vervolgens kregen we te zien dat Samuel dood op de grond lag. Eveline wou niet zeggen wat er die avond was gebeurd.

Uiteindelijk had de kijker het bij het rechte eind. Tijdens haar bezoek aan de nachtwinkel werd Samuel even verderop met een stok doodgeslagen door Tony De Wulf, het personage van acteur Jan Hammenecker. Volgens Tony, vader van Maya, kwam Samuel Indria niet op voor de slachtoffers van John Nasser (Michael Pas). Met deze moord wou hij de dood van zijn dochter wreken.

Volgens Tony, vader van Maya, kwam Samuel Indria niet op voor de slachtoffers van John Nasser (Michael Pas).© Play4

De voorbije weken werden er heel wat mogelijke daders geopperd. Olivier (Lukas Bulteel), de zoon van Samuel, kwam te weten dat Iris zijn halfzus is. Nanny Maria (Dahlia Pessemiers) wist hiervan en was in de onmiddellijke nabijheid van de plaats delict. Voorts waren er Lieven (Ben Segers), die gechanteerd werd door Samuel, en Jonas (Oscar Willems) die zijn zinnen had gezet op job van Samuel.

Aangeboden door onze partners