Wie maakt er kans om de finale van ‘Tulpen uit Antwerpen’ te winnen?

Rapper Brysa zal in de finale aantreden met zijn cover van ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis.© Play4

Vanavond valt de beslissing. Het is de finale van Tulpen uit Antwerpen. Uiteindelijk wordt langs beide landsgrenzen een winnende cover aangeduid.

Tom Vets

De voorbije zeven afleveringen traden heel wat artiesten uit de Lage Landen op. Vlaamse artiesten bewerkten Nederlandse songs en vice versa. Na elke aflevering kon er door het publiek in de studio gestemd worden en bleven telkens twee songs over. Dat zal ook na vanavond het geval zijn. Het Vlaamse publiek kiest hun ultieme cover van de Nederlandse artiesten en het Nederlandse publiek kiest één cover van de Vlaamse artiesten.

Het valt op dat er in de finale een verscheidenheid aan genres is, en dat de liedjes uit verschillende decennia komen. Zo waagt Danny de Munk zich aan Verloren hart, verloren droom van Johnny White uit 1967, terwijl de Nederlandse groep OG3NE Koning liefde zingt van Tourist LeMC, een nummer van enkele jaren geleden.

Vlaamse nummers die het ook tot de finale hebben geschopt zijn Hé Lekker Beest van Isabelle A, Goud van Bazart, Ik mis je zo van Will Tura, Ca c’est la vie van Danny Fabry en Allemaal van Wim Soutaer.

Aangeboden door onze partners