WEER. Veel neerslag de komende dagen

© Shutterstock

We krijgen donderdagnamiddag wisselend bewolkt weer met buien en kans op een lokale donderslag. Over het noordwesten is het meestal droog en zijn er meer opklaringen. De maxima gaan van 11 tot 16 graden. Donderdagavond is het tijdelijk droger met meer opklaringen. Vannacht komt er weer geleidelijk regen bij minima tussen 6 en 11 graden, voorspelt het KMI donderdagmiddag.

mtmBron: BELGA

Vrijdag wordt het winderig en zwaarbewolkt met vaak regen of buien. We halen maxima van 8 graden op de Ardense hoogten tot 12 graden in het centrum. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig. Aan zee wordt de wind zelfs zeer krachtig in de namiddag wanneer hij naar het westzuidwesten ruimt. De rukwinden kunnen oplopen tot 70 en 80 kilometer per uur, of lokaal meer.

Zaterdag beïnvloedt een actieve storing nog steeds het weer. De storing verlaat onze regio zaterdagnacht via het zuidoosten. Het blijft de hele dag zwaarbewolkt met in vele streken heel wat regen. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. De matige tot soms vrij krachtige westenwind ruimt naar het noordwesten en de volgende nacht naar het noorden.

Zondagochtend verwachten we vrij veel wolken met nog kans op een paar buien in de Ardennen en mogelijk wat sneeuwvlokjes in de Hoge Venen. In de namiddag wordt het overal overwegend droog met meer opklaringen vanaf het noorden. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden bij een matige noorden-­ tot noordoostenwind. Zondagnacht is het vrij koud met kans op lichte vorst.

Maandag wordt een vrij zonnige maar behoorlijk frisse dag met maxima van 6 tot 11 graden. De daaropvolgende nacht is er opnieuw kans op wat lokale vorst. Er waait een zwakke tot soms matige noordoostenwind.

Aangeboden door onze partners