Wout van Aert ontsnapte aan aanrijding met betonmixer door agressieve chauffeur: “Jammer genoeg gebeurt zoiets bijna dagelijks op de weg”

Wout van Aert is dinsdag aan een noodlottig verkeersongeluk ontsnapt tijdens een trainingstochtje in Nederland. “Wout was bijna dood. Hij lag letterlijk bijna onder een betonmixer”, vertelt trainingsmakker Jan Bakelants in de wielerpodcast Wielerclub Wattage van de VRT. Volgens Wout van Aert zelf viel het allemaal nog wel mee.

Maarten Delvaux, Jens HeylenBron: Wielerclub Wattage

Na zijn veelbesproken tweede plek in Gent-Wevelgem werkte Wout van Aert dinsdag een trainingsrit van 138 kilometer van thuisbasis Herentals tot de streek rond Eindhoven af. Ex-renner Jan Bakelants en veldrijder Daan Soete, vaste trainingscompagnons, vergezelden de kopman van Jumbo-Visma richting Nederland. Ergens op een baantje over de landsgrens liep het fout, zo vertelt Bakelants in Wielerclub Wattage.

“Omdat het fietspad op de weg niet aangepast was voor snelheden van 40 à 45 km/u, reden we op de weg. Plots hoorde ik het getoeter van een betonmixer, die langs ons kwam gereden. Zoals het een echte wegpiraat betaamt, deed de bestuurder van de betonmixer de deur dicht terwijl hij aan toeteren was. Wout kon niet anders dan Daan Soete de kant inrijden. Anders was onze wilde weldoener (uit Gent-Wevelgem, red.) allicht ten hemel gevaren. Wout was bijna dood. Hij lag letterlijk bijna onder de betonmixer, het was echt schrijnend.”

Bezorgde berichtjes

Op de persconferentie van Jumbo-Visma in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen reageerde Van Aert intussen zelf op het voorval.

“Ik heb veel bezorgde berichtjes ontvangen die eigenlijk nergens voor nodig waren. Helaas gebeurt dit bijna dagelijks als je op de openbare weg fietst. Het was alleszins geen veilige situatie, maar bijna dood? We schrokken natuurlijk wel van de vrachtwagen die ons de pas afsneed, maar meer was er eigenlijk niet aan de hand. Ik schrok nog een tweede keer toen ik hoorde dat Jan (Bakelants, red.) dat in de podcast verteld had.”

Het ‘ritje’ dat het trio afwerkte:

Aangeboden door onze partners