Leerlingen basisscholen moesten door “spijtige vergissing” kindercarnaval missen

Archiefbeeld carnaval 2023: na vier jaar konden we (eindelijk) opnieuw carnaval vieren in Merelbeke.© fvv

Merelbeke -

Na vier jaar zonder was het carnaval in Merelbeke opnieuw een groot succes. Duizenden mensen gingen de straat op. Maar voor de eerste graad van de gemeentelijke basisscholen werd het een editie in mineur. Zij konden door een “spijtig vergissing” niet deelnemen aan het kindercarnaval.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Vijf dagen lang feestvieren tijdens carnaval afgesloten met traditionele popverbranding 

Het was raadslid Rosine Van Gysegem (N-VA) die dinsdag op de gemeenteraad het punt opbracht. “Alle scholen in Merelbeke namen deel aan kindercarnaval op 17 maart. Groot was mijn verbazing dat de gemeentelijke basisscholen hier niet aan deelnamen door een pedagogische studiedag.”

Een spijtig kwestie gaf onderwijsschepen Isabelle Van De Steene (CD&V) toe: een fout bij de opmaak van de jaarplanning. “Na drie afgelaste edities zijn we carnaval even uit het oog verloren. Deze planning is door iedereen hier goedgekeurd. Collectief hebben we dus een fout gemaakt.”

De schepen benadrukte dat deze vergissing niet voor herhaling vatbaar was. “Het is een leerschool, maar dit gaan we nooit meer meemaken”, merkte Van De Steene nog op. Volgende editie zullen de leerlingen van de gemeentelijke basisscholen dus zeker kunnen deelnemen aan kindercarnaval.

Aangeboden door onze partners