Mark is de putten in de weg zo beu dat hij ze vult met noedels

De man kookt noedels in de putten.© Getty Images

De Brit Mark Morell was de putten in de weg zo beu dat hij er noedels in ging koken. Hij wil zo de overheid aansporen om de banen te repareren. Volgens Morell is hij al meer dan tien jaar bezig om dit probleem aan te kaarten.

Nienke WensveenBron: metro

Morell heeft besloten om zijn noedels in de putten in de baan te koken, om aan de overheid te laten zijn hoe erg de wegen beschadigd zijn, zodat ze gerepareerd worden. Hij heeft eerder al rubberen eenden, hengels en zelfs modelonderzeeërs in de gaten gestopt en de putten gevuld met taart als ze “jarig” waren, maar dat had geen succes.

Meneer Put

Volgens Morell voert hij al meer dan tien jaar actie tegen de putten. In Groot-Brittannië staat hij daarom ook bekend als ‘meneer Put’. Hij is zo bekend dat hij bij deze actie zelfs wordt gesponsord door een Brits merk dat noedels verkoopt.

Morell begon de acties toen hij zag hoe beschadigd de banen waren in zijn dorp Brackley, ongeveer 90 kilometer ten noordwesten van Londen. “Weggebruikers worden gek van putten en ik word er al helemaal gek van”, zegt hij. “De putcrisis is een serieus probleem in het Verenigd Koninkrijk.”

Volgens experts is de situatie op de weg nu veel slechter dan normaal, doordat het snel vriest en dooit in Groot-Brittannië. De overheid heeft 200 miljoen pond opzij gezet om de banen te repareren, maar uit onderzoek blijkt dat er 14 miljard pond nodig is om de wegen in Engeland en Wales te herstellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners