Bekende horecazaak gaat verder als Wezelshof: “Wij willen het dorp weer laten bruisen”

Jens Lemmens leidt het team van Wezelshof.© Neel Vermeiren

Wuustwezel -

Jens Lemmens (24) en zijn team openen vandaag, zaterdag, het Wezelshof. Dat is een gloednieuwe naam voor de horecazaak in de bocht van de Dorpsstraat, rechtover de kerk. Met de opening herleeft de dorpskern weer, want buiten café De Bijl was er in het dorp niet veel meer te beleven.

“De openingsdag is al uitverkocht”, zegt Jens Lemmens tevreden. “Vanaf 2 april kan je hier à la carte komen eten.” Jens heeft al heel wat horeca-ervaring. “Van jongs af aan heb ik belangstelling voor deze sector. En contact met mensen heb ik altijd heel boeiend gevonden. Ik droomde al lang van een eigen zaak. En dit pand geeft me alle mogelijkheden. We doen alles weer open: het restaurant-brasserie, de feestzaal en de B&B met drie kamers. Zo vlug het goed weer wordt openen we ook weer het terras. Met deze gezellige plaats in de schaduw van de kerktoren willen we het dorp weer laten bruisen.”

De zaak kreeg een volledige make-over. En alles is weer netjes geschilderd. Aan de indeling werd niets veranderd. Jens komt over het Klokkenhof in Brasschaat. Hij vormde een team met een chef-kok, twee vaste medewerkers en enkele flexijobs.

Eerbetoon aan mama

“We geven deze zaak een nieuwe naam: Wezelshof. Deze naam is een eerbetoon aan mijn overleden mama Monique Schrickx. Zij was gedurende twintig jaar zaakvoerder van ’t Wezels Hofke naast Delhaize.” In het restaurant zal ’s middags een lunch worden aangeboden en ’s avonds een diner. Er wordt gewerkt met een vaste kaart en suggesties. “Maar ook de fietser en de wandelaar is welkom om hier een koffie of frisse pint te drinken. Er is ook een kinderkaart en er zijn snacks. En in de feestmaal kunnen opnieuw feesten worden gehouden. Onze kok zorgt voor lekkere menu’s. Ook voor een koffietafel na een rouwdienst zijn de mensen weer welkom. We gaan voor een zaak die toegankelijk is voor iedereen.”

Het mooie pand in het midden van het dorp.© Neel Vermeiren

Juwelier-horlogerie

Het prachtige historische pand heeft al een hele geschiedenis achter de rug als horecazaak. Hugo Verellen en Annie Scheipers begonnen ermee in 1986 en gaven hun zaak de naam De Koning van Spanje. Die naam herinnerde aan de brouwerij die de voorouders van Hugo uitbaatten maar die in 1978 gesloopt werd. Hugo en Annie kochten het gebouw van madame Cools, die er samen met haar zoon Frans Cools, een bekende juwelierszaak en horlogerie had. In 1986 opende de zaak met een taverne-brasserie en een feestzaal. Daarna namen Marc Van Looveren en Hilde Van Gils de zaak over onder de nieuwe naam ’t Dorp. Op 28 augustus 2021 gingen de deuren van ’t Dorp dicht nadat Marc en Hilde er een goed draaiende zaak twintig jaar lang open hadden gehouden. De zaak werd uitgebreid met een bed and breakfast. Marc Van Looveren wilde dat het pand een horecazaak bleef. “Dan kunnen wij op het terras komen zitten waar we eens zo hard moesten werken”, vertrouwde hij ons toe. (vw)

Wezelshof, Dorpsstraat 111, 03-663.33.20, www.wezelshof.be

Aangeboden door onze partners